https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Prihaja 10. JENAMENA FEST

12.08.2016 ob 13:00  

10. JENAMENA FEST, festival rokodelstva, starih obrti, kulture in kulinarike v Črenšovcih v 4-dnevnem festivalskem dogajanju od srede, 17. do sobote, 20. avgusta v športnem parku v Črenšovcih ponuja raznolik in zanimiv program za obiskovalce vseh starosti.


Kot je povedala predsednica Kulturno-turističnega društva Črenšovci, predstavlja jedro festivala vsekakor kulturni program, ki je za vse obiskovalce brezplačen in raznovrsten. Tako se bodo v okviru etno glasbenih večerov na prostem predstavili člani Moškega vokalnega kvinteta Aeternum, koncert pa pripravljajo tudi člani skupine EDNA, ki je svojo pot glasbenega ustvarjanja začela pisati prav na Jenamena fest-u pred 2 letoma, ko so izdali zgoščenko Edno takšo bi rad.

Prav tako na prostem potekajo gledališki večeri, v okviru katerih bodo nastopili domači ljubiteljski gledališki igralci v veselem večeru in Saša Županek z monokomedijo Problemi z nevolami. Kot vsako leto bo v okviru festivala potekal tudi mednarodni folklorni festival Jenamena, pleše se mi, na katerem se bodo poleg folklornih skupin Občine Črenšovci predstavili tudi gostje iz Umaga na Hrvaškem ter Matejka Koštric in Blaž Šumak. Posebej bogat je progam za otroke, ki se lahko vključijo tudi v dopoldanske Jenamena počitnice, v popoldanskem programu pa sodelujejo v športnih igrah, ustvarjalnih in plesnih delavnicah in si ogledajo gledališke predstave.

Foto: Festival Jenamena

Od srede bo potekala na prizorišču slikarska in kiparska kolonija. V četrtek bo srečanje upokojencev, gibalni dan Kluba Štrk Črenšovci in rokometno srečanje lokalnih legend, v petek pa se bodo na jenamena fuzbalu pomerile ekipe domačih obrtnikov, novinarjev in članov občinskih uprav. Najbolj pestro dogajanje se obeta v soboto, saj bo dopoldne potekalo ribičko tekmovanje, tekmovanje v šahu, medulični turnir in Mura kros. Popoldne bodo na stojnicah predstavljeni izdelki rokodelcev in teh, ki s svojim ustvarjanjem ohranjajo stare obrti. Na prireditvenem prostoru bo muzejski kout, mogoče bo videti kolesarje starodobnike, ki se bodo udeležili jenamena relija. V popoldanskem času bodo potekale tudi številne družabne igre (balinanje, olimpijada, tekmovanje v vlečenju vrvi), v katere se lahko vključijo obiskovalci. Na jenamena koulaj bodo predstavili stare jedi, ki jih bodo lahko obiskovalci brezplačno okušali. Za otroke pripravljajo gledališko predstavo Gledališča KU-KUC Mineštralala, po predstavi pa bodo vsem otrokom ponudili torto velikanko.

Organizatorji so posebej veseli, da zmorejo s pomočjo sponzorjev in donatorjev, zlasti pa zaradi prostovoljnega dela, v katerega se vključujejo mnogi, obiskovalcem vsak večer ponuditi domače pogače, letos krapce, jabolčno pito in zlejvanke. Prav tako pogostijo vse otroke, ki se udeležujejo programa, pripravljenega za njih, kakor tudi vse sodelujoče v programu in igrah.

Posebnost festivala je gotovo tudi to, da so v desetih letih, odkar Jenamena fest v Črenšovcih navdušuje obiskovalce od blizu in daleč, v okviru zabavnega glasbenega programa gostili le slovenske glasbene skupine. Tako bodo letos na veselicah obiskovalce zabavali skupina Tropik, Navihanke, Ansambel Saša Avsenika, Poskočni muzikanti in Modrijani. Na sobotni zabavi bodo enemu od obiskovalcev podarili jenamena biciklin, enega izmed otrok pa osrečili s skirojem. Sodelovanje pri žrebanju je brezplačno, prav tako so brezplačni vsi kulturni programi, sodelovanje v igrah in veselice. Natančen festivalski program 10. Jenamena festa v Črenšovcih je dostopen na spletni strani www.jenamena.si.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.08.2016 ob 16:28 Goust gost

      Jönamöna kak san nouri

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.08.2016 ob 19:24 hotiza gost

      Ha,ha bouvjarje se pa idejo nekaj brezi veze in smisla

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.