https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predsednik Borut Pahor položil venec v Črenšovcih

Črenšovci, 15.08.2016 ob 8:00  

Ob državnem prazniku priključitve prekmurskih Slovencev k matičnemu narodu je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor položil venec ob spomenik Jožefa Klekla v Črenšovcih. Venec je položil v spomin na vse, ki so se zavzemali za priključitev k matičnemu narodu in v opomin vsem za ohranitev slovenske narodne zavesti, ter za obstoj slovenskega in prekmurskega jezika.

 

Slavnostno prireditev je pripravila Občina Črenšovci v sodelovanju z domačimi društvi. Ob tej priložnosti je potekal tudi kulturni program. V programu je prisotne nagovoril poslanec Jožef Horvat in v svojem nagovoru poudaril, da moramo ohranjati prijateljske vezi tako med seboj, kakor tudi z drugimi narodi. V programu so nastopili tudi učenci Osnovne šole Črenšovci, domači pevski zbor in sodelovali folkloristi in gasilci iz Občine Črenšovci. V glasbenem programu so nastopile Jasmina Dajčman, Dorina Gujt in Tjaša Cigut.

Prisotne je nagovoril tudi Antor Törnar, župan Občine Črenšovci, ki je poudaril pomen narodne zavesti in ohranitve obstoja slovenskega jezika. Župan je ob 25-letnici samostojne Slovenije od predsednika Boruta Pahorja prejel kot darilo slovensko zastavo. Ob tej priložnosti je župan podaril še zahvalo zlati maturantki iz Občine Črenšovci. Na koncu so svečano še odkrili spomenik ob pošti v Črenšovcih.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija