https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO: Na 18. Turistično kmečkih igrah v Korovcih slavila ekipa Skakovec

Korovci, 17.08.2016 ob 7:00  

Podaljšan vikend so v Korovcih izkoristili in povabili na praznik piva in iger. Kot uvod v dan so najprej potekale 18. Turistično kmečke igre Občine Cankova, ki so do solz nasmejale tako tekmovalce kot številne obiskovalce.

Minulo nedeljo so v Korovcih potekale Turistično kmečke igre. Iger se je udeležilo skupno 9 ekip: Cankova, Domajinci, Gerlinci, Gor. Črnci, Korovci, Krašči, Skakovci, Folklorna skupina Podkolonca in Topolovci. Tekmovalne ekipe so se pomerile v 5 šaljivo zabavnih igrah: Luščenje koruze, Prenos vode, Iz gostilne domov, Igra presenečenja in Sušenje drv. 

Na koncu so se lahko veselile kar štiri ekipe, saj sta si dve ekipi delili drugo mesto. Zmagala je ekipa Skakovec, drugo mesto sta si, kot rečeno delili dve ekipi, in sicer ekipa Folklorna skupina Podkolonca in ekipa Gor. Črnci, četrto mesto pa je pripadlo ekipi Krašči. V vezni igri gasilski napad je slavila ekipa Gornjih Črncev, drugo mesto je zasedla ekipa Skakovec, tretje mesto pa ekipa Folklorna skupina Podkolonca.

Foto: ekipa Krašči

Potekalo je tudi ocenjevanje krajev v sklopu Moja dežela-lepa, urejena in čista (izvzeta vas Cankova). Najlepši kraj v občini Cankova so postali Korovci, drugi najlepši kraj so postali Skakovci, tretji pa Gerlinci. Vsi tisti pa, ki so jih tekom dneva tudi srbele pete, so se lahko zavrteli ob glasbenih ritmih skupine Zlata žila. Že sedaj pa so povabili na 19. Turistično kmečke igre 2017, ki bodo na Cankovi.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.