https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Za prenovo večstanovanjskih hiš na razpolago 10 milijonov evrov subvencij

18.08.2016 ob 7:10  

Ekosklad bo objavil nov javni poziv za subvencioniranje energetske prenove starejših večstanovanjskih stavb. Na voljo bo 10 milijonov evrov, do njih so upravičeni vsi lastniki stanovanj. Subvencije tudi do 40 odstotne.


Deset milijonov nepovratnih subvencij bo razdeljenih med lastnike stanovanj v večstanovanjskih stavbah, ki so gradbeno dovoljenje dobile pred letom 2003. Po novem so lastniki lahko tudi stanovanjski skladi in gospodarske družbe. Subvencije bodo namenjene za  toplotno izolacijo fasade, strehe ali stropa v neogrevanem prostoru, optimizacijo sistema ogrevanja in za obsežno energetsko obnovo.

Foto:promobile.si

Po novem bo potreben tudi projektant
Za posamičen ukrep bodo lastniki lahko pridobili največ do 20 odstotkov stroškov naložbe, kar je manj kot prejšnja leta, določeni bodo najvišji zneski. Za dva ukrepa bo mogoče dobiti do 30 odstotkov, največ, do 40 odstotkov pa po novem v primeru obsežne in celovite prenove, ki bo zajemala vse naštete ukrepe in bo načrtovana na podlagi projekta za izvedbo del.

V času izvajanja te naložbe, se pravi celostne prenove, pa bo moral biti zagotovljen tako projektantski kot strokovni nadzor kar bo prispevalo k veliko bolj kakovostnim izvedbam prenov, navaja rtvslo. Kot prejšnja leta bodo prejemniki denarne socialne pomoči lahko svoj delež naložbe dobili povrnjen v celoti.

Vlogo za subvencijo, ki je dostopna na spletni strani Ekosklada, mora pooblaščeni predstavnik bloka oddati še pred začetkom del.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.08.2016 ob 7:20 gost

      pa kda plačaš projektanta in nadzornika te si na slabšen kak če bi brez pomoči države delal

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.