https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Sejem AGRA ponovno odprl svoja vrata

Gornja Radgona, 21.08.2016 ob 5:00  

Gornja Radgona je včeraj ponovno oživela. Svoja vrata je odprl že 54. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, na katerem se predstavlja 1798 razstavljavcev iz 30 sodelujočih držav na skupaj 70.800 razstavnih površin. Slavnostni gost je bil Miro Cerar, predsednik Republike Slovenije, ki je sejem tudi uradno odprl. Posebna pozornost je tokrat namenjena mednarodnemu letu stročnic. 

Država partnerica je letos Madžarska, z državnimi in pokrajinskimi predstavitvami pa se predstavljajo tudi Belorusija, Poljska, Srbija z Avtonomno pokrajino Vojvodino, iz Hrvaške Zagrebačka in Međimurska županija in Županijska komora Sisak.   

Ogledati si je mogoče najvidnejše svetovne blagovne znamke kmetijske mehanizacije, vse tisto, kar potrebujemo za pridelavo zdravju prijaznih živil na način prijazen okolju ter vrhunske pridelke, prehranske izdelke, jedi, vina in produkte slovenske živilsko predelovalne industrije. Poleg ekološkega kmetijstva, gospodarjenja z gozdom in lesom ter kmetijski tehniki za varno in okolju prijazno kmetovanje so na ogled tudi predstavitve živali v hlevih, maneži in v strokovnem dogajanju. Vsi, ki se s poljedelstvom ukvarjajo profesionalno in ljubiteljsko, pa so vabljeni na predstavitve na osrednjem sejemskem vrtu, permakulturnem vrtu ter sejemski njivi. Bienalno ob njej poteka tudi 20. Mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike, INPAK in razstava Natečaj Slovenski oskar za embalažo.  

Letošnji otvoritveni dan je še posebej posvečen mladim v Pomurju. Na prireditvenem prostoru pred upravo sejma so se tako celi dan predstavljaje pomurske srednje šole, društva podeželske mladine, zabavno je bilo plesanje maskot razstavljavcev in tekmovanje v plesanju polke, tako da je bil program atraktiven tudi za vse mlade po srcu.

Sejemska nedelja bo posvečena predvsem čebelarjem in gozdarjem. V ponedeljek pa praznujeta svoj dan Avtonoma pokrajina Vojvodina in Zagrebačka županija.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2016 ob 12:33 gost

      Ko vidite Cerarja in Židana se primite za denarnico.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.08.2016 ob 17:01 Stewen gost

      KJE PA JE BIL POSLANEC HORVAT, za katerega je pred kratkim nek komentator zapisal, da je povsod zdraven?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.08.2016 ob 17:52 gost

      na Jenamenafesti, kjer je bil glavni plesalec, ka se malo sprosti od hudičevo napornega dela za cca. 4000eur

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.