https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Nafta Petrochem bo sedaj delovala s češkim kapitalom

24.08.2016 ob 14:45  

KKCG je novi lastnik lendavske tovarne.

Po poročanju pomurje.si  je murskosoboško okrožno sodišče je namreč zadnje dni julija vpisalo v sodni register omenjeno ameriško podjetje kot edinega lastnika podjetja Metanol, proizvodnja metanola, d. o. o., s sedežem v Lendavi, pravo razkritje pa sta imeni dveh direktorjev.To sta Richard Wolfli, izvršni direktor US Methanol Corporation in Katarina Kohlmayer, ki opravlja glavno vlogo finančnice v korporaciji KKCG.

KKCG je ustanovil Karel Komarek, ki opravlja s skupnim premoženjem 1,6 miljarde evrov in v svoji skupini zaposluje okrog 2500 ljudi.

Kot med drugim pišejo na pomurje.si vodstvo češke naložbene skupine pričakuje tudi dobro sodelovanje z direktorjem kalifornijske družbe Bradom G. Gunnom. Ta je septembra lani tudi brez velikega oklevanja sklenil kupo-prodajno pogodbo s stečajnim upraviteljem Nafte Petrochem Silvom Zorcem za nakup tovarne, in to po ceni, ki je bila za poznavalce osupljivo visoka glede na potrebne vložke za ponovni zagon tovarne.Kljub razkritju, kdo v bistvu kapitalsko stoji za nakupom lendavske tovarne, še vedno ni jasno, ali bodo lastniki tovarno zagnali v Lendavi ali jo razstavili ter preselili v Ameriko, ki naj bi bila zlata jama za proizvodnjo metanola zaradi nizke cene zemeljskega plina, pridobljenega iz skrilavcev.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2016 ob 20:29 LFL gost

      Z našim kapitalom ne more delovati,ker je pokraden.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.