https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Beltincih na ogled »Beltinska paleta« likovnih ustvarjalcev

Beltinci, 25.08.2016 ob 12:00  

V sklopu 20. občinskega praznika Občine Beltinci sta včeraj Občina Beltinci v sodelovanju z društvom za napredek umetnosti Aquila Lipovci v gradu v Beltincih odprla razstavo del likovnih ustvarjalcev iz Občine Beltinci z nazivom »Beltinska paleta«. Razstava bo na ogled vse do 23.9.2016.

 

Prisotne je nagovoril župan Občine Beltinci Milan Kerman, ki je v svojem nagovori poudaril, da lahko človek ustvarja in se izraža na različne načine in s tem prispeva h kulturnemu dogajanju doma, v regiji ali širše. Dogajanje in ustvarjanje na likovni koloniji v Lipovcih ima močen mednarodni odziv, kjer vsako leto nastane veliko del ob druženju umetnikov. Kot je povedal župan so ponosni na močno prisotnost likovnega ustvarjanja v občini. Zato si želijo, da bi dobili razstavni prostor, ki bi služil za predstavitve posameznih avtorjev ali pa tudi kot stalna zbirka likovnih del.

Ustvarjalce in njihova dela je predstavil umetnostni zgodovinar mag. Franc Obal. Na tokratni razstavi so se predstavili likovni ustvarjalci Ivan Hirci iz Ižakovec, Marija Makovecki iz Beltinec, Maša Mlinarič iz Lipovec, Franc Poredoša iz Beltinec, Alojzij Rous iz Beltinec, Angela Svenšek in Beltinec in Danica Šubernik iz Bratonec.

 

 

 

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija