https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Prvi dan padalskega prvenstva v Rakičanu slavil Mavrič

27.8.2016  

Na letališču v Rakičanu poteka padalsko državno prvenstvo.

Aeroklub Murska Sobota je od 25.8 do 28.8 organiziralo padalsko državno prvenstvo, na katerem tekmuje 50 tekmovalk in tekmovalcev iz celotne Slovenije. Tekmovanje bo potekalo na treh ravneh, zato bomo dobili tudi tri državne prvake. Padalci se bodo pomerili v disciplinah v hitrostnem letenju, letenje z letalno obleko in v skupinskih likovnih skokih.

Foto: Aeroklub Murska Sobota

Prvi dan državnega prvenstva je potekalo tekmovanje v hitrostnem letenju, pri katerem je cilj doseči najvišjo hitrost v prostem padu. Skoči se iz letala na višini 4.000 metrov, meri pa se povprečna hitrost padalca, katero doseže med 3.000 in 2.000 metrov višine. Tekmovanje se izvede v treh serijah. Hitrost padalca se meri z elektronsko napravo, katero ima vsak padalec pri sebi. Tekmovanje se je končalo z uspehom domačih padalcev, ki ju je z najvišjo izmerjeno hitrostjo 410 km/h, prehitel samo Aljaž Mavrič, ki je postal prvi državni prvak v tej disciplini. Ta rezultat šteje tudi kot državni hitrostni rekord.

Rezultati:

1. mesto: Aljaž Mavrič, SkyDragons, 410 km/h
2. mesto: Niko Vereš, Aeroklub Murska Sobota, 406 km/h
3. mesto: Jože Veldin, Aeroklub Murska Sobota, 342 km/h

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.