https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Potomka stare trte z Lenta v Turnišču letos rodnejša

Turnišče, 04.10.2016 ob 12:00  

Vinogradniško sadjarsko društvo Turnišče je minuli vikend pred občinsko zgradbo opravilo trgatev potomke stare trte z Lenta.


Predsednik društva Borut Horvat je v pozdravu povedal, da je trgatev najlepše opravilo za vinogradnika, saj je plod trte trud celoletnega dela. Županja Občine Turnišče mag. Vesna Jerala Zver pa se je zahvalila in pohvalila vse, ki skrbijo za trto potomko z Lenta, saj daje krasen pečat domačemu okolju.

Trgatev so opravili Štefan Lebar, Zadravec Ivan in županja občine. Potomka je letos obrodila 78 grozdov, nabrali so 37 kilogramov. Lansko leto so obrali 65 grozdov.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gladiator
      04.10.2016 ob 18:56 gladiator

      Kot sem že napisal, se kot varašanec počutim osramočenega. Opažam, da take "prireditve" služijo za samopromocijo samozvanih "elitnežev" v občini Turnišče in njihovih "slepih slug". V osnovi pa nič ne pomenijo v prepoznavnosti Turnišča v lokalnem in širšem prostoru. Pozval bi " VARAŠANCI zbudite se - dajmo Turnišču "dušo varašanstva" in sloves kot si zasluži.

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. borut1976
      06.10.2016 ob 15:24 borut1976

      Spoštovani gospod, prosim, da tudi vi pristopite k delu v občini. Vaše besede samo potrjujejo kar sem že v več razpravah zapisal - najlepše je iz naslonjača kritizirati, pa nič narediti da se stanje izboljša. S tem ko vse povprek žalite žalite tudi tiste ki skozi celotno leto skrbijo za to trto - g. Štefan Lebar, ki s svojim denarjem skrbi za špricanje trte. Prav tako pa žalite člane društva, ki s svojim delom skozi celotno leto in to prostovoljnim delom pomagajo pri dogajanju v občini. Skratka prosil bi gospoda/gospo, da se izpostavi in nekaj naredi za občino. Najlepše je kritizirati, narediti pa nič. Pa še nekaj zelo rad bi, da se nekdo aktivira, da mu prepustim mesto predsednika društva - z veseljem. Če pa gospdu ne ustrezajo določeni ljudje, če gre to za zaposlene na občini pa se naj obrne na občino. Županja je bila na prireditev povabljena kot predstavnica lastnika trte, saj je trta uradno bila predana občini le ta pa jo je dala v upravljanje Vinogradniško sadjarskemu društvu Turnišče. Borut Horvat Predsednik VSD Turnišče

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.