https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Take Nine Orchestra

Kdaj: Petek, 18.11.2016 ob 19:00

Kje: Radenci, Kongresna dvorana, Zdravilišče Radenci

V okviru festivala Jazzliebe/ljubezen - 8. obmejni Jazz dnevi jugovzhodne Štajerske, bo v Radencih nastopila skupina Take Nine Orchestra.

Leta 1997 ustanovljena komorna skupina saksofonistov Gornja Radgona, je prehodila milje dolg sprehod med velikani jazzovskega ustvarjanja prejšnjega tisočletja. Na skupni poti so se prvotni zasedbi pridružili številni glasbeniki pomurske glasbene scene, ki so ji podarili unikaten pečat, ki jo krasi še danes.

Repertoar obsega ogrlico legendarnih skladb big band in jazz obdobja, swinga, dixielanda ter latino jazza. Zasedbo sestavlja devet članov (od tod tudi ime skupine) s poudarkom na pihalni sekciji ob spremljavi ritmične osnove. Ob pridružitvi ženskega vokala – Tjaša Lesjak, pa je skupina dobila pravi bigbandovski prizvok. Aranžmaji so delo alfe in omege pomurske jazz scene – trobentača Zdeneka Bilya.

Sama beseda JAZZ je v našem okolju dokaj »zamurjajoča«. Ljudje si predstavljajo da igrajo nekaj, kar ne bo šlo v uho. Ko pa dečki »zažgejo« pa je pogled nanje čisto drugačen, skoraj »kičkast«. To bodo dokazali tudi s svojim nastopom.

Nastopajo na raznih prireditvah, otvoritvah-sejmih, tudi tuji odri jim niso neznanka. Nastopali so že v Nemčiji, Avstriji, Madžarskem in na Hrvaškem.

Skupino sestavljajo: Tjaša Lesjak, vokal; Franek Radolič, alt saksofon; Gregor Rous, tenor saksofon; Milan Klemenčič, bariton saksofon; Zdenek Bily, trobenta; Jernej Kolbl, trobenta; Alen Kranjc , bobni; Moimir Wolf, bas kitara; Valter Klemenčič, klaviature; Staš Sukič, kitara

Karte: Predprodaja - 5 EUR; Zvečer pred koncertom - 7 EUR

Karte lahko kupite v TIC-u Radenci (Avtobusna postaja Radenci)

Info: www.facebook.com/Take-Nine-Orchestra-237910072904563; www.radenci.si; www.ztsradenci.si; www.facebook.com/zts.radenci; www.sava-hotels-resorts.com; www.zdravilisce-radenci.si; www.jazzliebe.at

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.