https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na OŠ III z medgeneracijskimi aktivnostmi do zdravja in sreče

10.10.2016 ob 10:00  

Minulo soboto so se na OŠ III Murska Sobota odvijale prve medgeneracijsko obarvane »Aktivnosti za zdravje in srečo«.


Rdeča nit letošnje prireditve, ki je v številnih aktivnih dejavnostih povezala učence, starše in učitelje ter druge obiskovalce, je temeljila na duševnem zdravju, gibanju in zdravi prehrani. V tem smislu so bile organizirane tudi vse dejavnosti. Tako so se obiskovalci lahko udeležili različnih aktivnosti – nekateri so uživali v plesni aerobiki in ostalih otroških plesih, spet drugi v »dodgeballu«, jogi smeha ali pa sprostili svoje misli v mistični zvočni kopeli.

Osnova šola III Murska Sobota je s šolskim letom 2016/2017 vključena v slovensko mrežo zdravih šol, ki se odziva na problematiko v povezavi z zdravjem naših šolarjev in se aktivno usmerja k različnim programom za promocijo zdravja – ne samo telesnega, ampak tudi duševnega, socialnega. »V sklopu Zdrave šole smo si v letošnjem šolskem letu zadali pester in zanimiv program, ki vključuje učence, starše in zaposlene. Na minulem dogodku smo ponudili vsebine športne in sprostitvene narave,« pravi ravnateljica Sonja Čerpnjak.

Aktivnostim za zdravje in srečo se je priključil tudi Zdravstveni dom Murska Sobota, ki je pripravil tečaj temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED defibrilatorja, meritve sladkorja, krvnega tlaka ter test hoje.

Med programom so se udeleženci lahko okrepčali z zdravimi prigrizki, ki so jih skupaj pripravili učenci in učitelji.

Zvočna kopel s starodavnimi instrumenti – gongi je bila kot nalašč za sprostitev po napornem tednu. 

Naj hiter tempo ne bo ovira

Sobotno dopoldne je na Osnovni šoli III minilo v aktivnem in sproščenem vzdušju vseh sodelujočih, ki so v jesenski konec tedna stopili nasmejanih obrazov. »Letos smo prvič izpeljali  »Aktivnosti za zdravje in srečo« v takšni obliki in po odzivih sodeč lahko rečem, da uspešno. Vsekakor se bomo potrudili, da tudi prihodnje leto ponovimo aktivnosti v tej smeri, saj se nam zdi, da je vedno bolj pomembno, da si v tem hitrem tempu znamo vzeti čas zase in za svoje najbližje ter ga tudi kakovostno preživeti,« še poudarja Čeprnjakova. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.10.2016 ob 10:41 erfweg gost

      Saj fajn. Trbej pa še povedati, ka smo vsi fkuper...tudi starši...nadomeščali prosti 2. januar, gda de tretja OŠ zaprejta, ostali bomo pa po vsej verjetnosti lipou šli v službe, deco pa v glavnon prepistili samim sebi oz varstvu. Veselo in srečno je bilou, ja. Staršom in deci so zeli eno prosto in mirno soboto (dopoldan), pa še 2. januarja mo se mogli ukvarjati, kak z deco v dopodanskon časi. Glavno, ka smo vsi fkuper srečni in zdravi.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.10.2016 ob 8:43 Dr. gost

      Ja res je. Kakšen bi le bil boljši termin? Namen je druženje in žal tudi eni starši niso mogli priti ker so v soboto delali. Po mojem tisti 2 januar še dodatno poveže nadomestnega skrbnika ali je šola za otroka kaj početi ko si "fraj". Nobeno ukvarjanje z ali za otroke še posebej svoje so dodobre "probleme". Ja Srečno in Zdravo je lepo življenje.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.