https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Ta vikend prihaja KPŠ-jeva kulturna sobota

Rakičan, 12.10.2016 ob 13:00  

3. KUL-tura, ki jo vsako leto organizira Klub prekmurskih študentov, je dogodek, ki poskuša mladim približati različne zorne kote kulture iz prve roke, jim ponuditi zabavo in dvigniti kultiviranost med mladimi.


Že 3. KUL-tura bo potekala 15. oktobra 2016 v kavarni RIS Dvorca Rakičan, pričela pa se bo ob 13. uri. Organizatorji bodo letos prvič predstavili projekt 20 za 20, pri katerem sodelujejo z bobnarjem skupine Elvis Jackson.

Organizatorji so dogodek zastavili kot kulturno popotovanje, ki s svojimi postanki predstavlja različne plati svetovne kulture na poučen, a hkrati zabaven način. Da bo kulturno popotovanje popolna izkušnja, so dodali še sladke priboljške prekmurske slaščičarke.

Tudi letos se z dogodkom pričenjajo prijave za subvencioniran nakup abonmajev v višini 10 evrov, Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota pa vsem študentom, ki na ta dan osebno pridejo v knjižnico, nudi spregled dolgov, plačilo zamudnine in brezplačen vpis v Pišk Murska Sobota.

Namen glasbeno-dobrodelnega projekta 20 za 20 je slovenskim osnovnim šolam podariti glasbila in tako omogočiti zgodnjo glasbeno izobrazbo mladih. Ustanovitelj projekta je Marko Soršak – Soki, bobnar skupine Elvis Jackson. Pri promociji projekta bodo na dogodku sodelovali tudi mladi talenti glasbene šole Murska Sobota. Zbrana sredstva se bodo podarila eni izmed prekmurskih šol.

KUL-tura se bo odvijala v kavarni Dvorca Rakičan, pričela pa se bo ob 13. uri.

Kulturni redosled:

13:00 – Črtomir Just: OTVORITEV RAZSTAVE “Random 2015/16”

17:00 – PROJEKT 20 ZA 20: nastop mladih talentov glasbene šole MS

17:30 – KANA: kratka predstavitev in poslikave

18:00 – KAVA: kultura priprave in konzumiranja

19:30 – Sara Recek: OLIMPIJSKA BRAZILIJA

21:00 – KONCERT: džeZZva

Udeležba na dogodku je brezplačna. Dodatne informacije o KUL-turi 2016 najdete na Facebook dogodku Kluba prekmurskih študentov - TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.