https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Andreju Horvatu odvzete pristojnosti Zakona o Pomurju

22.03.2011 ob 16:56  

Komisija za preprečevanje korupcije je predsedniku vlade Borutu Pahorju včeraj poslala dopis, v katerem mu predlagajo, naj preuči možnost začasne predodelitve nalog Andreja Horvata v okviru programa Pomurje 2015 na drugega funkcionarja. V kabineta predsednika vlade so sporočili, da bodo priporočilo protikorupcijske komisije upoštevali.

Kot je razvidno iz dopisa protikorupcijske komisije Pahorju, komisija sicer odgovornosti državnemu sekretarju Andreju Horvatu za morebitne nepravilnosti ne prejudicira, vendar pa njene dosedanje aktivnosti sum nasprotja interesov in nepravilnosti v tej zadevi krepijo. Horvatu, ki mu je ministrica za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Duša Trobec Bučan drugega marca preklicala pooblastilo za vodenje Projektne pisarne vlade v pomurski regiji, očitajo klientelistično in koruptivno ravnanje pri izvajanju tako imenovanega interventnega zakona za Pomurje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. PREKMUREC
      22.03.2011 ob 17:36 PREKMUREC

      V toj našoj državi se nede nika zgoudillo. Nika več ne štima.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. viktor
      23.03.2011 ob 7:55 viktor

      delo je tak, ka je meu nekši hasek. če de na računi zadosta sredstef, te etiketa nede prežmetna.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.