https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad v napetem srečanju premagala Salonit

8.11.2016  

Murskosoboški odbojkarji so pred domačimi gledalic slavili novo zmago. Tokrat je padel Salonit.

Panvita Pomgrad je tekmo proti Salonitu začelaodločno in v uvodnem nizu po začetnem udarcu sprejemalca Detele, ki je nanizal tri točke zapored neposredno iz servisa pri 4:1, poskrbela za začetek tekme v skladu s pričakovanji. Pri izidu 8:3 si je zatem v domači vrsti poškodoval gleženj bloker Šmitran – namesto njega je vstopil Banič – a se poškodba Sobočanom ni poznala. Fujsovi varovanci so v nadaljevanju sestavili še blok in z raznovrstnejšim napadom povsem nadigrali Jerončičevo zasedbo za vodstvo v nizih z 1:0.

A so gostje v nadaljevanju vseeno strnili vrste. Salonit Anhovo je vmes poskušal tudi z menjavami tako na mestu organizatorja igre (Karnel/Jereb) kot na korektorskem mestu (Gadnik/Pirih) kar se mu je obrestovalo. Gostje so namreč v drugem nizu praktično vseskozi vodili, nazadnje pri 17:21, nato pa se je ustavilo. Murskosoboški blok je namreč poskrbel za izenačenje in sploh šele tretje vodstvo Panvite Pomgrad v drugem nizu po 3:2 in 6:5 pri 23:22 in sledila je zanimiva končnica. Kanalci so namreč izid izenačili na 23.točki in nato zapravili dve zaključki žogi za izenačenje v nizih kar pa so nato s pridom izkoristili domačini in z blokom Baniča Čabarkapi vnovčili prvo zaključno žogo za vodstvo v nizih z 2:0.

In ko je po razburljivi končnici drugega niza že kazalo, da je Salonit Anhovo dotolčen, so se gostje začeli prebujati iz točke v točko. Odbojkarji Panvite Pomgrada so sicer vseskozi vodili, nazadnje pri 16:15, nato pa so na parketu po zaslugi domačih napak zagospodarili gostje. Salonit Anhovo je povedel z 23:19, po dveh uspešnih napadih domačega korektorja Bogožalca pa so se Sobočani gostom približali na vsega točko razlike (23:24). Za znižanje izida na 2:1 v nizih je nato poskrbel gostujoči sprejemalec Tomič, ki je izkoristili drugo zaključno žogo in z uspešnim napadom zaključil tretji niz v koristi Salonita Anhovo.

V zadnjem, četrtem nizu pa je nato igralo samo še eno moštvo. Salonit Anhovo je imel že takoj na začetku tekme težave s sprejemom servisa, razigrani odbojkarji Panvite Pomgrada pa so igrali zbrano ter učinkovito in prednost je rasla iz točke v točko. Jerončič kljub menjavam ni našel odgovora na domačo predstavo in Sobočani so Salonitu v zadnjem nizu, ki ga je z odličnim servisom zaključil Banič, prepustili vsega skromnih 15 točk.

Trener Salonita Anhovo, Gregor JERONČIČ je po tekmi razočaran priznal: »Mi imamo že nekaj časa težave z organizacije igre, kar nam zdaj prinaša že kar lepo serijo porazov, ki ji še kar ni videti konca. Pa tudi težave, ki jih imamo tako na sprejemu servisa kot v napadu bo potrebno rešiti, sicer ne vidim rešitve iz te luknje. Preprosto v tem trenutku nimamo igralca, ki bi prevzel odgovornost. Manjka nam širina igre, na krilih pravega napada tudi tokrat ni bilo, še posebej po našem slabšem sprejemu. Domačini pa so bili dejansko borbeni, ne zgolj navidezno, in to je v ključnih trenutkih odločilo tekmo. Sobočani so tokrat pač tri točke dobili na naš račun kar pa meni seveda nikakor ni všeč

Po dolgem času pa je bil v domačem taboru zadovoljen trener, Dejan FUJS: »Salonit Anhovo je zavidanja vreden tekmec, čeprav smo trenutno oboji v neki rezultatski krizi in smo tako eni kot drugi potrebovali točke. Mi smo se s to zmago počasi približali prvi šesterici in modri skupini v kateri si želimo igrati. Na trenutke smo odigrali v redu, a po določenih neumnih napakah smo spet namesto zmage s 3:0 igrali predolgo. Na koncu smo vseeno odreagirali razumno in tokrat tekmo dobili. Čaka pa nas še veliko dela in še na kar nekaj točk računamo v prihodnje. Poškodba Šmitrana pa zaenkrat ne bi smela biti hujša, zvinjen gleženj bo upam da hitro saniran. Pri nas se namreč pozna vsak igralec in tudi za to je pomembno, da bo Dalibor hitro nazaj. Je pa Banič tokrat spet odigral zelo solidno in na tak način napreduje iz tekme v tekmo ter se počasi uveljavlja v prvoligaški druščini, še posebej, ker odbojke ne trenira prav dolgo.«

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.