https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Odpoklic plastične gugalnice Dorex in prstne barve Giotto be-be

17.11.2016 ob 9:00  

Plastična gugalnica Dorex ni prestala preizkusov fizikalno-mehanskih lastnosti. Pri prstnih barvah GIOTTO Be-Bè se ob uporabi sile določene s standardom, iz gobic v obliki živali ločijo majhni delci, ki lahko povzročijo zadušitev.


Distributer Engrotuš je iz prodaje odpoklical plastično gugalnico Dorex madžarskega proizvajalca Dohany Kft, ker igrača ni prestala preizkusov fizikalno-mehanskih lastnosti, neskladna so tudi opozorila. Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora, odvzel več vzorcev gugalnic, z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. Igrače so bile analizirane v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano, in sicer na fizikalno- mehanskih lastnosti ter ustreznost označevanja. Opravljene analize vzorca plastične gugalnice so pokazale, da igrača, poleg tega, da so opozorila neskladna, ni prestala preizkusov fizikalno-mehanskih lastnosti. Po obremenitvi, določeni s standardom, pride do zrušitve gugalnice. Igrača predstavlja resno tveganje za zdravje otrok. Distributer kupce prosi, da izdelek vrnejo na mesto nakupa, če to ni mogoče, pa naj ga zavržejo.

Ime izdelka: Plastična gugalnica
EAN koda: 5997404501194
Številka artikla: 5036
Poreklo: Madžarska
Proizvajalec: DOHÁNY KFT. 2360 Gyál, Korösi út 51. (+36)29/346-700, www.dohanytoys.eu.
Distributer: Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje

Foto: zi.gov.si

Zdravstveni inšpektorat RS je prejel s strani Evropske Komisije, preko sistema RAPEX, obvestilo o neustrezni igrači prstnih barvah GIOTTO Be-Bè. Igrača je namenjena otrokom pod tremi leti starosti in testiranja so pokazala, da se ob uporabi sile določene s standardom, iz gobic v obliki živali ločijo majhni delci, ki lahko povzročijo zadušitev. Potrošnikom, ki so omenjene izdelke kupili svetujejo, naj jih ne uporabljajo in naj jih vrnejo prodajalcu.

Ime izdelka: Prstne barve    
Blagovna znamka: GIOTTO Be-Bè
Št. serije: 460700
Proizvajalec: FILA S P A, ia XXV Aprile, 5 – 20016 ) IT, PERO (MI, Italy)
Distributer: Acron d.o.o., Pameče 167, 2380 Slovenj Gradec

Foto: zi.gov.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.