https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad slavila proti Fužinar Sij Metal Ravne

21.11.2016  

V soboto ob 19. uri je v športni dvorani OŠ I. potekala tekma 8. kroga prve odbojkarske lige za moške, kjer sta se pomerila domača Panvita Pomgrad in gostujoči Fužinar Sij Metal. Tekmo so prepričljivo dobili domačini, ki so ob koncu slavili s 3 : 0.

Panvita Pomgrad vs.Fužinar Sij Metal Ravne 3:0  (25:16, 25:16, 25:18)

Prekmursko koroški obračun v Murski Soboti so po vsega dobri uri igre tokrat brez posebnih težav dobili domači odbojkarji. Razlika v kakovosti tekmecev je bila namreč več kot očitna in odbojkarji Panvite Pomgrad so si proti zadnjeuvrščenemu Fužinarju priigrali tretjo zmago v sezoni. Že uvod srečanja je nakazal, da bodo varovanci Dejana Fujsa tokat naredili vse, da presenečenja v Murski Soboti ne bi bilo in to ne glede na dejstvo, da so bili zaradi poškodbe gležnja primorani zaigrati brez prvega sprejemalca, Vladana Đorđevića. Svojo nalogo sta tako na sprejemu in v napadu odlično opravila Jernej Detela in Jakob Rojnik - še posebej slednji, ki je bil s šestnajstimi doseženimi točkami in 100 odstotnim% sprejemom celo prvo ime tekme.

V prvem nizu si je Panvita Pomgrad po enakovrednem začetku uspela priigrati prvo izdatnejšo prednost, za vodstvo 14:11 je bil zaslužen korektor Aljoša Bogožalec. Rojnik je nato dodal še nekaj točk za vodstvo 18:13 in prvi niz je bil praktično odločen.

V nadaljevanju so Sobočani še močneje pritisnili. Po uspešnem napadu in bloku murskosoboškega sprejemalca Detele je Panvita Pomgrad takoj na začetku povedla s 5:1, prednost pa je nato iz točke v točko samo še rasla. Po odličnem servisu domačega kapetana Gorazda Flisarja je bilo v nadaljevanju celo že 18:8, kar je bilo več kot dovolj za vodstvo 2:0.

Zadnji, tretji niz pa je bil zatem samo še formalnost, pa čeprav sta bila tekmeca tokrat na začetku izenačena do pete točke, po vodstvu z 8:5 in bloku Rojnika pa je nato spet igralo samo še domače moštvo Panvita Pomgrad. Bogožalec je v nadaljevanju poskrbel za odločnejšo prednost in vodstvo Panvite Pomgrad s 15:10, skromni Fužinar pa je zatem po lastnih napakah in tudi zaradi neučinkovitosti v napadu dovolil Panviti Pomgrad, da so tekmo mirno pripeljali do konca.

Panvita Pomgrad se je tako na koncu veselila tretje zmage v sezoni, Fužinar ostaja pri eni. Panvita Pomgrad je dominirala skozi celotno tekmo in odigrali ravno toliko, kot je bilo potrebno, Korošce pa letos očitno čaka še neizprosen boj za obstanek v ligi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.