https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Planinska zveza svečano podelila najvišja priznanja zaslužnim

Lendava, 04.12.2016 ob 9:00  

Včeraj je v Gledališki in koncertni dvorana Lendava potekala svečana podelitev najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije za leto 2016.

Zbrane so nagovorili predsednik PZ Slovenije Bojan Rotovnik, predsednik PD Lendava Štefan Kozak in župan Občine Lendava mag. Anton Balažek. Slavnostni govornik je bil Jože Ružič, predsednik PD Matica Murska Sobota.

Na prireditvi so podelili štiri priznanja za posebne dosežke v letu 2016. Spominske plakete za 65 let, 70 let, 75 let, 80 in 90 let je prejelo enaindvajset članov društev, med njimi tudi član Planinskega društva Mura Murska Sobota Alojz Bogdan. Letos je enajst članov prejelo svečane listine Planinske zveze Slovenije. Po podelitvi priznanj so predsednik PZS Bojan Rotovnik, generalni direktor policije Marjan Fank in predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik podpisali letni načrt sodelovanja v letu 2017 za večjo varnost v gorah.

V kulturnem programu so nastopili komorni pevski zbor Vita, madžarska citrarska skupina in FD Prekmurje Lendava.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.12.2016 ob 10:52 gost

      Naše prekmurske goré so najbolj varne. Ka prijdeš do prave goré nucaš pejneze.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.