https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad zopet klonila v Mariboru

9.12.2016  

Tudi Mariborčani so bili previsoka ovira za murskosoboške odbojkare. Naslednjo srečanje igrajo v soboto, 10.12.2016 ob 19. uri, ko prihaja večkratni zaporedni državni prvak, ACH Volley.

OK Maribor : OK Panvita Pomgrad 3:1 ( 25:12, 20:25, 25:18, 25:18)

Maribor in Panvita Pomgrad, sta zaradi zasedenosti dvorane Tabor, morala prestaviti tekmo 9. kroga 1. DOL za moške. Na koncu so se zmage veselili Mariborčani, ki so tako Panviti Pomgra zbežali za 6 točk v lovu na modro skupino. Domačini so tekmo začeli zelo zbrano, borbeno in čvrsto v bloku. Tudi v napadu je svoje soigralce dobro razigraval Claudio Carletti, tako, da so Mariborčani ob drugem tehničnem odmoru, vodili že s 16:6, tako, da je bil prvi set že odločen.

V drugem nizu so odbojkarji Panvite Pomgrada začeli bolje servirati, v napadu sta se razigrala Detela in Rojnik, celotna ekipa, pa je delovala dosti bolje kot v 1. nizu. Tudi domačini več niso igrali tako zbrano, kot v 1.nizu in Panvita Pomgrad je tako izenačila na 1:1 v nizih.

V tretjem nizu so Mariborčani na krilih Košenine in Horvata ponovno zaigrali odlično in tako ponovno pri drugem tehničnem odmoru vodili z lepo prednostjo 16:11, ki je napovedovala mirno končnico niza. Odbojkarji Panvite Pomgrada se niso dali. Rojnik in Bogožalec sta poskrbela, da so se gostiteljem približali na vsega 1 točko, vendar so domačini z izjemnimi servisi Mulca na koncu niza, tretji nizi varno pripeljali do konca.

Mariborčani so z dobro igro iz 3. niza nadaljevali tudi v 4. in tako so po prvem tehničnem odmoru vodili že s 8:3, na drugem pa z 16:10. Čeprav je v nadaljevanju igra bila dokaj izenačena, Mariborčani niso popuščali in tako zaključili tekmo z 25:18 v 4. nizu in tako osvojili svojo 6 zmago v 1.DOL in se utrdili na 6. mestu.

Izjava trenerja Maribora Matevža Kamnika: Zelo sem zadovoljen z zmago in tudi z odnosom in igro svojih varovancev. Po treh porazih smo potrebovali zmago, za kar jim čestitam. Tudi zaradi tega, ko so po izgubljenem drugem nizu v nadaljevanju spet zaigrali tako kot sem od nji pričakoval in kot smo se dogovorili.

Izjava trenerja Panvite Pomgrad Dejana Fujsa: Ekipa Maribora je zasluženo zmagala. Bila je boljša v vseh prvinah igre, naši fantje pa niso zaigrali tako kot znajo. Imeli smo premalo razpoloženih odbojkarjev, da bi lahko dosegli ugodnejši rezultat.

Panvita Pomgrad pa bo soboto doživela odbojkarski derbi leta, saj v Mursko Sobota prihajajo večkratni zaporedni državni prvaki, ACH Volley. Srečanje se bo odigralo v soboto, 10.12.2016 ob 19.uri v telovadnici OŠ 1 v Murski Soboti.

Foto: FB Pomurje Deset

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.