https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Predstavljen četrti zbornik Pobiralci rose z enaindvajsetimi literati

Lendava, 09.12.2016 ob 9:00  

Včeraj je v prostorih Knjižnice Lendava potekala predstavitev 4. zbornika Pobiralci rose – Literarni večeri 2016, ki jo je pripravila Zveza kulturnih društev Lendava.

 

V zborniku so zajeti literarni prispevki iz osmih literarnih večerov letošnjega leta. Vsak literarni večer je bil tematsko obarvan, na katerem so literati pisali in izražali svoje občutke in doživetja. V zborniku je omenjenih enaindvajset literatov, ki so ustvarjali v slovenskem, madžarskem, hrvaškem in srbskem jeziku. Zbornik obsega  177 strani, v katerem je predstavljenih 129 pesmi in 11 proznih besedil.

Literarnih srečanj so se udeleževali ustvarjalci: Lidija Alt, Verona Avguštin, Rade Bakračević, Lajos Bence, Klaudija Dolenčić, Mladen Dvanajščak, Zlatka Frajzman-pupa, Romana Glavač, Rozika Gojič, Norbert Göncz, Danijela Hozjan,  Slavica Hozjan Sapač,  Marjana Kmet, Franc Koren, Gizela Koter, Janja Magdič, Olga Paušič,  Andrea Schneider, Biserka Sijarič, Zágorec-Csuka Judit in Slavica Zver. Pesmi in prozo so brali: Kristina Szőke, Jasna Bači, Jerica Trojak, Anica Varga, Elvira Vaupotič Göncz in Marija Varga.

Teme osmih literarnih večerov so bile: LJUBEZEN V ČASU TRGATVE, NA OBALAH MORJA IN SONCA, KAJ NA PRINAŠA JESEN? KAKO PREŽIVETI Z 10 €? ; PREDSTAVITEV ZBORNIKA POBIRALCI ROSE – LITERARNI VEČERI 2015; KAKO PRAZNOVATI KULTURNI PRAZNIK? KAJ MI POMENIJO OBLETNICE? KAKŠNO JE MOJE SPOROČILO ZA BOLJŠI JUTRI? DOMOVINA; ŽENSKA – DEKLICA, ŽENA, MATI, STARA MAMA; DIŠI PO POMLADI IN ZIMSKI VEČERI; KDO SEM JAZ? MOJE SKRITE ŽELJE! VZEMIMO SI ČAS ZASE!; NESTRPNOST, OGROŽENOST, POTRPEŽLJIVOST; TALENT, IZNAJDLJIVOST, UMETNOST in MOJA NAJBOLJŠA ŽIVAL, KAKO SE OBNAŠAMO DO ŽIVALI? MOJ LJUBLJENEC.

Literarne večere so popestrile razstave slik in fotografij avtorjev: Ludvik Žižek, Dana Štucelj, Elizabeta Tibaut, Marija Magdič, Jožef Hari, Mladen Palič, Marjana Kmet, Marija Šelih, Zorica Vinko in Tatjana Bogdan. Slike in fotografije so zbrane v zborniku.

Zahvala gre Ines Horvat, lektoriranje in prevod v slovenskem jeziku, dr. Szende Virágza, lektoriranje za madžarski jezik, Andrei Schneider, oblikovalka in ilustratorka Zbornika. Izdajo zbornika so omogočili Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, MSNSOL in Občina Lendava. Predstavitev zbornika so popestrili glasbeniki.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.