https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Potrjeno: 2. januar bo spet praznik

13.12.2016 ob 10:33  

Poslanci državnega zbora so danes izglasovali, da bo 2. januar spet dela prost dan. Predlog je potrdilo 61 poslancev, proti jih je bilo deset.

 

Posebnost v hitrem popravku zakona, ki so ga izglasovali, je določba, da bo nov prosti dan veljal že dan po objavi v uradnem listu.

Foto: researchmaniacs.com

Kot je v imenu predlagateljev poudaril poslanec SMC in predsednik DZ Milan Brglez, je bila odločitev za takšen predlog sprejeta, da se ljudem vrne tisto, kar jim je bilo krivično odvzeto. Ob tem je zavrnil kritike o populizmu in bonbončkih za volivce.

Poslanec SDS Žan Mahnič pa je bil kritičen do predloga. Brglezu je očital, da s tem predlogom vstopa v kampanjo za predsedniške volitve prihodnje leto.

Državni sekretar na ministrstvu za delo Peter Pogačar je pojasnil, da se v EU število dela prostih dni giblje med 10 in 15. Slovenija pa bo zdaj imela skupno 12 dela prostih dni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.12.2016 ob 10:55 gost

      Pošteno, da se delavci v IZVOZNI firmi Chartago malo doma segrejejo. Nemec bi se v Nemčiji posral na delodajalca, ne pa delal v zaprtem prostoru pri 8 stopinjah.Pri nas v Prekmurju je vse mogoče, tudi polna lunca bo posijala na Chartago in mao segrela ozračje. Tako je to v firmah, kjer so delodajalci tujci, kapital se kopiči, ubogi prekmurec pa je rad, da za suženjsko plačo še ZMRZUJE. ŽIVELO DELO!!!

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.12.2016 ob 11:15 gost

      prokuristka Chartagoja pove:delavci imajo zimske jakne, rokavice, bunde, omogočili smo jim več pavz, imajo tople napitke, ti so že samoumnevni v vsaki firmi. Tisti, ki tam delate, ali imate koristi od zaposlenih, individualne, ali ste pa ritolizci, da pa firmo hvalite, da vas drugi vodilni slišijo in imate zagotovljeno suženjsko delo.Iz firme vam odhajajo ljudje, pogovoricah so se ti z 2-letnim stažeam v Chartagoju naveličali sranja, so še pri vas, vendar jim misli uhajajo k drugim zaposlitvam.Tak, da ritolizniki, ne delajte si utvar, sliši se in vidi, kaj predstavlja firma. Precej ljudi je že delalo tam, zakaj so odšli in si poiskali službe z boljšimi pogoji? Ali zaradi prekinitve pogodbe predčasno, ker je delodajalcu ostaloveč denarja na zapoalenega, ali pa mu je firma kratko-malo "dokurčila"

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.12.2016 ob 12:05 Stewen+ gost

      HVALEŽNOST PA TAKA - Marsido,ki je potrkal na vrata Chartagoja, je vesel, ker je dobil delo, zdravstveno in pokojninsko zavarovaje in ker se zdaj lahko počuti kot koristen človek. Kaškna, kako visoka je plača, na samem začetku sam niti ne bi vprašal, saj se je treba najprej izkazati z delom v skupini. Seveda pa človek ni z verigami priklenjen na delo v določeni firmi, saj lahko ob vsakem času odide, če najde kaj boljšega. Hudič pa je, ko se izkaže, da je bila samodpoved prenagljena in pride prosit,če bi ga vzeli nazaj. To seveda velja za vse, kjerkoli zaposlene. Bistveno je, da človek dela, dobi vsaj normalno plačo itd, po drugi strani pa je žalostno,ko ne dobiš dela in si na zavodu ali prejemnik socialne podpore, Tistim,ki preračunavajo,da se jim boj splača biti zunaj delovnega razmerja, nekaj majka.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.12.2016 ob 14:30 brzdenarnidelavec gost

      No potem pa bomo še en dan dlje časa lahko popivali če bomo imeli ob čem. Mislim na evre. Bo lušno in ponovno bodo zaživeli novoletni plesi. Samo da se žura ni važno delo mi pa smo res balkanska država samo za populizem se nam gre. Upam da se v bodoče kdo malo strezni in začne razmišljati z zdravo kmečko pametjo in sprejemati bolj pomembne odločitve v tako kratkem času ne pa samo to da bo en dan manj na šihtu. boljše da se bi uredilo zakonodajo za dobrobit in transparentne odnose delavec delodajalec ne pa da mečemo obojim pesek v oči z bombončki tisto kar pa bi se moralo urediti pa ostaja globoko v predalih, ker je za širše množice tisto težko razumljivo in si ne pridobiš glasu na volitvah.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.12.2016 ob 14:59 gost

      Tako je, v mesecu dni se sprejme tako dopolnilo k zakonu. A bo sedaj država prekinila vse varčevalne ukrepe, a bodo tisti, ki jim je bilo odvzeto, dobili svoje nazaj, a bodo upokojenci dobili svoje, kaj bodo dobili ljudje posebnega plačilnega razreda z najnižjimi dohodki, pa so prav tako pomembni v svojih panogah.A bo šel učitelj, zdravnik itd. na potrebo na"uerano školjko", temu privilegiranemu mora nekdo to očistit, ali kar je še hujše - za njegovo posrano zadnjico mora počistit. Sedaj bomo videli, kaj bodo rekli vladni pogajalci z javnim sektorjem. če je BDP super dati vsem ali nobenemu, biti človek, ne pa seronja s figo v žepu. Živi bili pa videli!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.12.2016 ob 17:51 LFL gost

      Vsi bojo spet DOBILI samo tisti ne ki so ustvarili višjo rast BDP. To pa je REALNI SEKTOR. JEBEM jaz doktore in celi javni sektor kaj pa oni USTVARIJO. DA so zdaj prvi ka do si TALALI prigarani DENAR REALNEGA SEKTORJA. Doktori naj najprej ČAKALNE VRSTE spucajo na nulo pa se te naj javijo za svoje PLAČE . JA BUDALE pa so ZADOVOLJNE z prostim 2 januarjem da se bojo lahko TREZNILI. ONI pa do prebirali EURE.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.12.2016 ob 20:24 butalci gost

      Prozorna populistična poteza SMC, če so že hoteli dodati praznik bi lahko to bil 6.januar, kot je v sosednjih državah in bi bil negativni vpliv na slovensko gospodarstvo manjši. Da ne bom zmerjan z desničarje. Sem levičar, realen levičar.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.