https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Energija plus darovala dva tisočaka otroškemu oddelku murskosoboške bolnišnice

Rakičan, 14.12.2016 ob 13:00  

Podjetje Energija plus d.o.o. je danes predalo donacijo v višini 2000 evrov za nabavo aparata ze merjenje biomedina v krvi pri novorojenčkih pri Otroškem oddelku Splošne bolnišnice Murska Sobota.

V prostorih uprave Splošne bolnišnice Murska Sobota je danes potekala predaja donacije podjetja Energija plus d.o.o. v vrednosti 2000 evrov Splošni bolnišnici Murska Sobota za posodobitev otroške opreme na Otroškem oddelku SB Murska Sobota. Za donacijo se je zahvalil prvi direktor SB Murska Sobota, dr. med. Bojan Korošec: "Slovensko zdravstvo je sredi viharnih časov. Vsi si želimo pozitivnih sprememb za boljše delovanje v korist bolnikov. Še obstajajo delovne organizacije, ki se zavedajo svoje družbene odgovornosti in po svojih močeh pomagajo izboljšati dobrobit prebivalcem v okolju kjer delujejo."

Svoje zadovoljstvo je izrazil še direktor družbe Energije plus d.o.o., Bojan Horvat: "Naši kupci so pri nas vedno na prvem mestu. Cenimo njihovo zvestobo, veselimo se njihovih uspehov, z njimi pa smo tudi takrat, ko nas najbolj potrebujejo, Družbena odgovornost zato za nas ni projekt, temveč del poslanstva." Donacijo je prevzel predstojnik Otroškega oddelka SB Murska Sobota, dr. asis. mag. Zdravko Roškar, ki je povedal, da bodo denar namenili v nabavo aparata za za merjenje biomedina v krvi oz. rumenice pri novorojenčkih. S tem bodo tudi olajšano delo osebju, ki bo koristilo novo pridobitev.

Energija plus d.o.o. je v preteklosti pomagala s svojimi sredstvi prizadetim v poplavah na območju Pomurja. V letu 2015 so na pobudo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti odpisali dolg kupcem v višini 23.000 EUR. Letos pa bodo zraven murskosoboške bolnišnice podarili sredstva še Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj in UKC Maribor.

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.