https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

V ponedeljek bodo odvetniki nudili brezplačno pravno pomoč

16.12.2016 ob 7:35  

V ponedeljek bodo odvetniki po vsej Sloveniji nudili brezplačno pravno pomoč tako imenovani pro bono dan in je namenjen tistim, ki si zaradi svojega socialnega statusa ne upajo prestopiti vrata odvetniških pisarn.


Iz Odvetniške zbornice Slovenije so sporočili, da bo dan brezplačne odvetniške pomoči namenjen tistim, ki so pomoči najbolj potrebni in ki si zaradi pomanjkanja denarja ne upajo prestopiti praga njihovih pisarn. Pomoč bodo nudili tudi malim podjetnikom, "ki se težko prebijajo iz meseca v mesec in novodobnim s. p., ki so jih delodajalci in razmere na tržišču prisilile v to obliko samozaposlitve".

Pomoč pa lahko odvetniki odklonijo tistim, ki že imajo svoje pooblaščene odvetnike in bi želeli le preveriti njihovo delo, ali pa preverjajo odgovore na svoja vprašanja pri več odvetnikih.

FOTO: portalplus.si

Seznam odvetnikov, ki bodo v ponedeljek nudili brezplačno pomoč, je objavljen na spletni strani Odvetniške zbornice Slovenije, podatke pa je mogoče dobiti tudi na telefonskih številkah 01 300 34 20 in 01 300 34 22.

Pravno pomoč bodo odvetniki nudili predvsem ustno, v pisarni ali po telefonu, in sicer po predhodni najavi. Posredovali bodo predvsem splošne informacije o problemu oziroma sporu in pojasnili pravne možnosti, ki jih v konkretnem primeru omogočata zakonodaja in sodna praksa, so zapisali v odvetniški zbornici.

Odvetniška zbornica Slovenije pripravlja omenjeni dan v spomin na 19. december 1868, ko je bil sprejet odvetniški red, poroča Slovenska tiskovna agencija.

    Komentarji

    1. gost
      17.12.2016 ob 10:08 gost

      nekateri od teh odvetnikov, si ne zaslužijo O od odvetnika. Jih plačaš, pa delajo proti tebi, tu se pa "kao" jaz sem nekaj, izpostavljajo. Bedniki prava, kršitelji odvetniškega kodeksa, da o dostojanstvu le teh ne govorimo. Še iz pripomočkov ne znajo prebrati vrstic.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.12.2016 ob 10:26 gost

      Odvetnike in sodniki so povezani med seboj, tako, da če si mala riba potem si že vnaprej izgubil primer!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.12.2016 ob 10:32 gost

      Še več, nekateri odvetniki od teh pomurskih sploh ne prilagajo gradiva za sodišče, zato, tisti,ki jih rabite stopite iz te pokrajine podkupljivcev, tudi izven naše pokrajine so dobri, še predobri, katerim je prva skrb stranka, ki jo odvetnik zastopa, ne pa sodnik in "prijatelji na nasprotni strani"

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.12.2016 ob 12:02 gost

      Gnes den je že vsakši kurec lejko odvetnik ! V šoli se piflja, drugo življensko in tealno pa nima pojma. Večkrat vidiš , da so taki odvetniki , da te srat tišči , da ne vedo nikaj odgovoriti samo muljajo ! Jebivetri !!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.12.2016 ob 14:14 gost

      Kak se edna "odvetniška podkupljena govna" sploh upajo izpostavljati javnosti in nekaj nuditi?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.12.2016 ob 14:16 gost

      pripis k 14:14 uri, mislim na pomursko regijo!!!!!!!! Zdrekom naj se pokrijejo, da jih bog ne vidi.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.12.2016 ob 14:41 gost

      Ob petkih po zaključku službe odvetniki in sodniki skupaj na špricerju!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.12.2016 ob 20:54 gost

      Kaj ob petkih skupaj, SKUPAJ PRIDEJO IZ SODNIKOVE SOBE NA OBRAVNAVO, to ne obstaja nikjer na svetu!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.12.2016 ob 20:39 gost

      Odvetnike je lahko sram v RIT ker zastopajo take lopove ki so pokradli delavske plače,in tiste ki.še ropajo.Se vidi da se jim gre samo za pokraden denar.90 procentov je takih ki samo izkoriščajo in rubijo siromake.Tako da če odvetnik zastopa kaznjenca je tud delno on kriv za zločin ker zagovarja in laže o zločinu.Lahko bi zapisal bolj diplomatsko a nebom ker bi jih potem preveč pomilostil...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.12.2016 ob 12:44 gost

      tako je zastopa stranko,ki ji pošteno plača, dela pa za prokleto bando, ki podkupi primer(pišem iz prakse)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.