https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Le po eni uri igre zmaga Puconcev nad Mislinjo

Puconci, 18.12.2016  

Odbojkarice Keme iz Puconcev so v 11. krogu 1. DOL za ženske premagale Mislinjo s 3:0 (25, 16, 12).

Število gledalcev: 150; sodnika: Melavc (Šempeter) in Suljkanović (Maribor).
Kema Puconci: Belec, A. Pintarič, Vinkovič, Franko 3, Škraban 17, Zdovc 12, Donša, Kovač 7, Oletič, Kadiš 3, K. Pintarič 10, Ajnihar 3, Kocet, Mikl.
Mislinja: Kramer, Manojlovič 3, Ne. Kotnik 2, Lekše 14, Ni. Kotnik 8, Hasić 5, Proševa, Oder.

Vsega dobro uro igre so v Puconcih potrebovale domače odbojkarice, da so po pričakovanju opravile z zadnjeuvrščeno ekipo na lestvici, ki tako še naprej ostaja brez zmage. Pucončanke so se za svojo šesto zmago v sezoni morale še najbolj potruditi v uvodnem nizu, kjer so sicer vseskozi vodile, na koncu pa same sebi zagrenile življenje in niz dobile šele po dramatični končnici. Domačinke tako do pomladi ostajajo v boju za modro skupino, Mislinja pa se bo najbrž morala sprijazniti z zahtevnim bojem za obstanek v prvoligaški druščini, navaja STA.

V prvem nizu je po vodstvu z 20:15 za varovanke domačega trenerja Bojana Novaka izgledalo, da bo končnica mirna končnica, a se je nato vse skupaj spremenilo. Pri Kemi je kar naenkrat zanihal sprejem servisa, kar so gostje znale s pridom izkoristiti in se približati na vsega točko zaostanka (19:20). Pucončanke so zatem znova pritisnile in povedle s 24:20, nato pa se je ustavilo. Na začetni udarec gostujoče sprejemalke Tali Lekše so se namreč začele vrstiti domače napake, pri čemer ni bilo igralke, ki bi zmogla zaključiti Kemin napad. Mislinja je tako celo povedla za točko pri 24:25, a so nato Pucončanke vseeno zmogle izid izenačiti in izkoristiti šele šesto zaključno žogo, ki jim jo je podarila gostujoča kapetanka Nina Kotnik.

Zatem pa so gostiteljice ves čas prevladovale. Otresle so se pritiska »obvezne« zmage, zaigrale bolj sproščeno in posledično gostje v nadaljevanju Kemi niso bile več dorasel tekmec. Drugi niz je tako s servisom odlično začela domača korektorka Saša Zdovc. Slednja je namreč že na začetku naredila razliko petih točk (5:0), ki pa je nato samo še rasla. Drugi niz je v domačo korist zaključila blokerka Keme Mateja Kadiš s točko neposredno iz servisa.

Zadnji, tretji niz je bil praktično le še simultanka domače zasedbe. Z odličnim servisom ga je začela Kadiševa, ki je končala drugi niz in v zadnjem nato servirala kar do prvega tehničnega odmora (8:0). Domača organizatorka igre Angelina Ajnihar je razigrala svoje soigralke, na drugi strani pa je igra Mislinje v tem obdobju povsem razpadla. Gostujoča zasedba, ki je bila v Puconcih ob liberu z vsega eno samo menjavo, si sprememb oziroma osvežitve ekipe na parketu ni mogla privoščiti in poraz je bil neizbežen.

»Imeli smo zaključno žogo v prvem nizu, ki je nismo izkoristili, nato pa kot da se igralke ne bi zavedale, da bi lahko v Puconcih storile kaj več od častnega poraza. Rezultat je pač takšen, kot je. Pravega pristopa z naše strani tokrat ni bilo, šepal je predvsem sprejem servisa in ne glede na to, da smo zamenjali podajalko, brez sprejema pač ne gre. Bolezen in študijske obveznosti sta sicer razredčila naše vrste, zimski odmor pa bo dobrodošel, da ekipo malo pokrpamo. Upam, da bo pomlad vseeno uspešnejša od jeseni,« je po tekmi povedal trener gostij Urban Oder.

Domači strateg Novak pa je dejal: »Pričakovali smo gladko zmago in tri točke, a se nam je v uvodnem nizu vseeno zapletlo. Po gladkem vodstvu so se dekleta očitno prehitro sprostila, zbranost je popustila in gostje so hitro ujele priključek. Reševali smo se tako šele v sami končnici, nato pa je igra vendarle stekla. Mi bomo sicer božično-novoletne praznike izkoristili kar za trening, tako da za nas počitka ne bo. Jesenski del sezone smo namreč začeli zelo dobro, držali smo se tretjega, četrtega mesta, a smo nato padli na šesto, sedmo. Naš cilj pa seveda še vedno ostaja modra skupina in upam, da nam bo na koncu uspelo.«

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.12.2016 ob 20:31 VVVVV gost

      Jaki klub, ta Mislinja. Kelko svojih igralk mamo v Puconcaj? Pa malo se zamislimo? Ka mo vsako leto kupuvali igralke? V mlajših selekcijak jih nega. Telko o našen trenerkon dele.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.12.2016 ob 22:08 gost

      No,no.Malce poglej rezultate mlajših selekcij ŽOK Keme Puconci na odbojka.si,preden kaj napišeš.pa lp

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.12.2016 ob 22:51 gost

      Gost vvvvv.napijsal si telko o našen trenerskon deli.či si trener v puconcaj?či si nej,se čimprle javi v klubi,ka te te znan fejst nucajo,pa samo na tebe čakajo,VELKOGA STROKOVNJAKA!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.