https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Filo: »V teh dneh naj vsakdo za nekoga postane žarek upanja«

20.12.2016 ob 14:30  

Evangeličanski škof Geza Filo je v božični poslanici izpostavil, da je božič čas, v katerem se človek čuti boljšega, bolj pozornega, bolj odprtega za vse dobro in lepo. »Bog še posebej v teh dneh kliče vsakega, da postane za nekoga žarek upanja,« je poudaril Filo in ob tem vsem voščil blagoslovljene in tolažbe polne božične praznike.

Božični čas je po njegovih besedah čas skrivnosti, ki želi stopiti v nas same, v naše čudovite in najgloblje spomine, ki ožarjajo sedanjost. To je čas, v katerem se človek, kdo ve zakaj, čuti boljšega, bolj pozornega, bolj odprtega za vse dobro in lepo. To je čas, da se nam ljudje, ki so nam blizu ali pa tudi oddaljeni, zdijo lepši, boljši, poudarja Filo. Razlog je po njegovem mnenju v tem, ker na božič praznujemo rojstvo Božje ljubezni. Če to ne bi bilo res božje delo, bi ljudje na božič že zdavnaj pozabili. »Toda niso, ker se zavedajo, da brez božičnega sporočila enostavno ne gre, da je srečno življenje le tam, kjer so otroci veseli, kjer so starejši srečni in kjer golob miru ustavi vojake sredi boja,« poudarja Filo.

Bog, kot pravi, še posebej v teh dneh kliče vsakega, da postane za nekoga žarek upanja in da vsak lahko prižge svetilko, ki bo razsvetlila pot sočloveku. Tako kot je nekoč svetloba iz višav razsvetlila betlehemske poljane. Vsem, še posebej tistim, ki so v najrazličnejših preizkušnjah zaradi bolezni, izgube zaposlitve, negotovosti glede jutrišnjega dne, človeškega nerazumevanja in v strahu za prihodnostjo ter vsem, ki so osamljeni, želi evangeličanski škof božične Božje bližine in tolažbe. V tem duhu je tudi voščil vsem blagoslovljene in tolažbe polne božične praznike, v novem letu pa Božjega varstva in opore.

Foto: Arhiv Pomurec.com

O prihajajočem letu 2017 pa je Filo poudaril, da je novo koledarsko leto čas pričakovanj in želja ter snovanja sklepov za prihodnost. Naslednje leto bo 500-letnica reformacije, zato evangeličanski škof želi, da bi se nas to leto dotaknilo osebno in v medsebojnih odnosih. »Tudi danes, po 500 letih od začetka tega velikega gibanja, ki je Slovence popeljalo v družino kulturnih evropskih narodov, potrebujemo reformatorskega duha, da bi v večji meri lahko bili nosilci Božjega miru in sprave ter vsi za domovino prevzeli del svoje odgovornosti,« je po poročanju STA izpostavil evangeličanski škof. Le tako bomo po njegovih besedah v jubilejnem letu svoje poslanstvo opravili v duhu vrednot reformacije, tudi slovenske, za lepšo prihodnost vseh.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.