https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

V beltinski Ambasadi premierno nastopili Zoscilacija in So Beast

Beltinci, 21.12.2016 ob 15:00  

Včeraj se je v Ambasadi Štefana Kovača Marka v Beltincih odvil koncert dueta So Best in predstavitev kompilacije Zoscilacija.


Društvo Združenje za očitne stvari - ZOS, že pet let nudi namestitve glasbenim skupinam iz vsega sveta, ki so nastopale v Ambasadi Štefana Kovača Marka v Beltincih in v Mladinskem, informativnem in kulturnem klubu v Murski Soboti ter so prenočile in preživele kak dan v ZOSU v Krogu, zato so se odločili, da izdajo prvo kompilacijo s skladbami teh skupin. Od skoraj 40 skupin oziroma blizu 150 raznovrstnih ustvarjalk in ustvarjalcev, jih na dveh zgoščenkah oziroma sobah, kot so jih poimenovali člani društva z naslovom Zoscilacija, lahko najdete kar 25, ki so ZOS-u v zahvalo poklonili pesem. Med drugim so gostili odlične francoske skupine kot so Duru Mere, Tribal Veda, Portron Portron Lopez, izjemni brazilski kolektiv Baoba stereo mix, kanadski duo Zaum, novozelandce Hoolywoodfun Downstairs, münchenske Majmoone, bosansko raspaljotko z madžarskim pridihom Sopot, poljske virtuoze z neverjetno vokalistko – Wovoka ter mnogo drugih.

Obiskovalci včerajšnjega koncerta so tako premierno poslušali Zoscilacijo, za odlično vzdušje pa je poskrbel nastop dua So Beast, ki ga sestavljata Katarina Poklepovec iz Splita in Michele Quadria iz Bologne. Vse se je začelo maja 2014 s spontanim raziskovanjem in improvizacijo Katarine z glasom in klavirjem ter Michelea na električni kitari, v prostoru s starim klavirjem in nekakšno posebej privlačno »riverbirano« akustiko v ExMercato Occupato v Bologni. Kmalu se jima je na mestu bobnarja pridružil star Rolandov bobnarski stroj iz devetdesetih in tako so nastala ogrodja prvih opredeljenih kompozicij, ki segajo od glasbenih zvrsti, kot so eksperimental, post punk, industrial, elektronika, neoclassic.

So Beast se dotikata tudi multimedijske umetnosti, izdelujeta tako imenovane inštalacije in inštrumente, ki jih koristita na nekaterih svojih nastopih, tudi včeraj v Beltincih.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. zip
      22.12.2016 ob 15:23 zip

      Ker ste onemogočili komentiranje pod člankom onastopu skupine aeternum, bom kar tule pripisal svoje mnenje: A je to za vas kvintet..?? Kje je potem 5-član tega vokalnega kvinteta? Ali imate med seboj izobraženega vsaj z 4. ali 5. stopnjo? Take nebuloze, kot jih vi objavlate ne premorejo niti osnovnošolci. Zamislite se malo nad seboj in se prenehajte iz sebe norčevati in res..dajte si nekoga poiskat, da vas malo posvetuje, preden objavite spet kako norost.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.