https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pahor napovedal ponovno predsedniško kandidaturo

23.12.2016 ob 13:00  

Predsednik republike Borut Pahor je te dni bil gost oddaje Studio ob sedemnajstih RTV SLO. V oddaji je potrdil, da bo ponovno kandidiral za mesto predsednika Republike Slovenije.

»Želel bi si, da bi se Slovenija po 15 letih pokazala tudi s tem, da znova izvoli istega človeka za isto mesto, da postaja stabilnejša država,« je po poročanju rtvslo.si ob napovedi ponovne predsedniške kandidature povedal Borut Pahor.

Optimistična prihodnost
»Letos sem obiskal 216 prireditev in se v Sloveniji srečal z veliko ljudmi. Konec leta lahko ugotovim, da je v Sloveniji več optimizma, kot ga je bilo prej, v času krize in letih izstopanja iz nje. Ta občutek je verodostojen,« je na vprašanje, ali se v Sloveniji dogaja določen paradoks, da je na eni strani država optimistična glede prihodnosti, med ljudmi pa optimizma ni čutiti, odgovoril predsednik republike, ki opaža, da so ljudje zaskrbljeni zaradi mednarodnih razmer, kar se v preteklosti ni dogajalo. Tega prej ni opazil. Ljudje vedo, da se nekaj v svetu spreminja, in jih zanima, kako se bodo Slovenci znašli v tem. Pahor je skeptičen tudi glede napovedi, da je Slovenija v dovolj dobri kondiciji, da lahko konča politiko varčevanja, »saj še nismo pripravljeni v takšni meri, kot se to zdaj dogaja«. Z reformami zdravstva, trga dela in gospodarstva pa bi morali narediti iz Slovenije fleksibilnejšo državo, ki bi se bolj gibčno odzivala na spremembe v okolju.

Foto: Arhiv pomurec.com

Glede razočaranja množic nad državo, ki ni takšna, kot so bila pričakovanja ob osamosvojitvi, je Pahor dejal, da imamo zdaj možnost popravnega izpita in da bi rad, da ga dobro opravimo. »Imamo na neki način drugo priložnost, da po koncu krize začnemo vzpostavljati družbo in državo, ki si jo bolj zaslužimo,« je dejal.

Ponovna kandidatura za predsednika
»Da,« se je glasil Pahorjev odgovor na vprašanje, ali namerava znova kandidirati za predsednika republike. Glede njegovih protikandidatov, katerih imena se še ne pojavljajo v javnosti, pa je dejal, da je bilo podobno pred petimi leti. »Biti favorit morda pomeni, da javnost pričakuje, da nekdo tako dobro opravlja naloge, da bo še enkrat izvoljen,« je dejal in dodal, da so številni primeri v zadnjem času pokazali, da ni tako. »Še vedno in morda celo bolj gledam v prihodnost z iskrenim upanjem, vero in optimizmom. Da bi bilo to utemeljeno, moramo delati drug z drugim, in ne drug proti drugemu. Dajmo sodelovati, dajmo se medsebojno navdihovati, za vse bo lažje,« pa je bila njegova sklepna misel za prihodnje leto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.12.2016 ob 15:16 borut gost

      a bo spet prišel pobirat smeti ?

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      23.12.2016 ob 16:05 Pfg gost

      KO JE BIL PREDSEDNIK VLADE SO GA SKORAJ LIDGE NESLI VEN IZ PARLAMENTA! KO JE KANDIDIRAL ZA PREDSEDNIKA DRZAVE PA Z LAHKOTO ZMAGAL. in sedaj je najbolj priljubljen politik. Ge tau ne razmin, kaki seljacki narod je v sloveniji

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      23.12.2016 ob 16:24 gostja iza gost

      Dobro, da bo kandidiral in bo z lahkoto tudi pometel s konkurenco, kot je že. Zato, ker zaenkrat v SLO ni kandidata, ki bi mu lahko pariral na vseh področjih. Tako povezovalnega politika oz. predsednika države še nismo imeli in to mu priznavajo tudi v tujini. Čeprav menim. da bi včasih pa le moral povzdigniti glas in, kaj bolj ostro povedati, ko razni kvazi politiki delajo in govorijo neumnosti. Pozna se mu, da je prekaljen politik in zapriseženi demokrat. Žal so pri nekateri drugih vidnih politikih besede kot demokrat, demokracija ipd.samo na jeziku, nikakor pa ne na dejanjih. Torej predsednik, srečno v drugem mandatu.

      10 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.