https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Prva kmečka tržnica na Cankovi v letu 2017

Cankova, 08.01.2017 ob 7:00  

Občina Cankova je tudi ob začetku leta 2017 v sodelovanju z lokalnimi ponudniki povabila vse ljudi od blizu in daleč, da obiščejo kmečko tržnico, ki obratuje vsako prvo soboto v mesecu med 8.00 in 12.00 uro pred Vilo Vogler na Cankovi. Tokrat je zaradi nizkih temperatur tržnica potekala v prostorih Vile Vogler in ne pred Vilo Vogler.

Kmečka tržnica v občini Cankova letos poteka drugo leto, lokalni ponudniki pa svojo ponudbo prilagodijo sezoni. Tako so v prvem tednu januarja 2017 bila na voljo lokalno pridelana jabolka, suho sadje, bučno olje, domač jabolčni kis, jajca, ajdova kaša, ajdova moka, med, izdelki iz medu, fižol, kruh. Ponavadi pa so na voljo še tudi sladice.

Stalni ponudniki na tržnici so trije: Izletniška kmetija Kozelinovi iz Gerlincev, Sušilnica sadja Vratuša Angela s.p. iz Krašč in Čebelarstvo Mirko Gomboc iz Cankove, ki so nam zaupali, da sta najbolj »mrtva« meseca v letu avgust in januar, a so se kljub vsemu odločili, da bodo tudi letos januarja ponudili svoje izdelke vsem, ki cenijo kvalitetne lokalno pridelane izdelke, saj bi jih stalne stranke sicer pogrešale.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.01.2017 ob 11:25 hodoš gost

      Kmečka tržica z idelki ki so zrasli pod špricanjem z strupi

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.01.2017 ob 8:48 hos gost

        eni delajo, pa se trudijo in naj jin uspe.....samo obisk na tržnici pa katastrofalen....nikaj ne uspe.....mogli te ovega s klobukon mejate, ka preveč deli lidij, je že za "otpis"

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.01.2017 ob 14:14 gost

      TOU SU SAME MODRIJE !!! Norčevanje in zavajanje ljudi.Vejpa mi pokažite ge je to zraslo, in gdo točno ga je pridelo !Če imajo to negdi , ga moremo meti tudi mij , drugače nemo telko vredni !!!???

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.01.2017 ob 11:53 p gost

      Mislim, da komentirate tisto kar ne veste. Vsi izdelki so lahko doma pridelani in to je cilj kmečke tržnice. Da bi lahko domačini prodajali svoje izdelke. Tako bi vedeli od kod prihaja pridelana hrana: Ne pa v trgovinah kjer nimaš ne imena pridelovalca in ne imena kje je bilo pridelano. Mogli se bomo navaditi, da bomo kupovali domače. S tem podpirali domačo pridelano hrano in tudi imeli v pogled kje se ta hrana pridela. Tedaj boste lahko komentirali.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.01.2017 ob 12:07 domače je bljak gost

      gost--p @@@ To kar ti praviš domače je daleč od tega .Drugo pa nikoli ne bil kupil vaše "domače " ,ker je slabše kvalitete in dosti dražje od uvoženega .Za kaj pa si ti tudi kupoval pred desetimi leti uvoženo ne domače ?Saj pa v Pomurju se zemlja obdeljuje že sto in več let .Domači česen z stroki kot lešnik je stal 1kg 5,89 € uvoženi Panski z debelimi stroki skoraj kot oreh pa 1kg 3,97 € .In kaj bo človek kupil ?Seveda uvoženega

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.01.2017 ob 12:47 gost

      tako je, v državi Sloveniji od osamosvojitve kupujemo uvoženo, kar naenkrat pa NI DOBRO!!! Ka te Avstrijci, Nemci itd. DREK JEJU, še boljšo hrano imajo kot mi.Pa verjetno tudi za uvoz obstaja kaka kontrola, če se vsi trgovci hvalijo, kaj prodajajo.Da ne bom govoril o madžarski hrani, hrvaški itd. Gavrilovič, Kraš, Veliki Zdenci (sir), Badel, itd, so firme svetovnih kvalitet. A nismo pred leti prekmurci uvažali na veliko sir iz Madžarske, še omejeno smo imeli uvoz.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.