https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Moški o moških, ki pomagajo svojim partnerkam

21.01.2017 ob 11:00  

Moške, ki ljubijo in spoštujejo svoje žene/partnerke, drugi moški označujejo kot copate. Mnogi se teh »oznak« sramujejo, vendar se ne bi smeli. Verjamem, da vam bo zapis neznanega avtorja, ki se je razširil po italijansko govorečem delu facebooka sedel na srce. Objavljamo ga v celoti.

Prijatelj je prišel k meni na kavo, sedela sva in klepetala, se pogovarjala o življenju … »Grem za sekundo oprat krožnike, ki so ostali v umivalniku,« sem mu rekel. Pogledal me je, kot da sem mu povedal, da grem zgradit vesoljsko ladjo. Reče mi, z občudovanjem in malo zmedeno: »Dobro zate, da pomagaš svoji ženi, ko jaz to naredim, moja žena tega ne ceni. Eno nedeljo sem pomil tla, niti hvala.«

Vrnil sem se, se usedel in mu pojasnil, da jaz ne pomagam svoji ženi. »Moja žena ne rabi pomoči, rabi partnerja.« Jaz sem partner v hiši in zaradi tega partnerstva so naloge razdeljene, zagotovo pa tu ne gre za pomoč v hiši. Jaz ne pomagam svoji ženi, da pospravi hišo, saj tudi jaz tu živim in tudi jaz moram pospravljati. Jaz ne pomagam svoji ženi kuhati, ker tudi jaz hočem jesti in tudi jaz moram kuhati. Jaz ne pomagam svoji ženi pomivati posodo po jedi, ker sem tudi jaz uporabljal to posodo. Jaz ne pomagam ženi pri otrocih, ker so to tudi moji otroci in moja vloga je, da sem oče in starš. Jaz ne pomagam svoji ženi obešati in likati perilo, ker je to tudi moje perilo in perilo mojih otrok. Jaz nisem pomoč v hiši, sem del nje.


Foto: ringaraja.net

Kar pa se tiče cenjenja, sem ga vprašal, kdaj jo je nazadnje, po tem, ko je zaključila s pospravljanjem hiše, pranjem perila, ko je zamenjala posteljnino na postelji, skopala otroke, skuhala in tako naprej, rekel hvala? Ali hvala kot »Wow! Žena moja, ti si fantastična!«

Se ti zdi to absurdno? Izgleda čudno? In ko si ti, enkrat v 100 letih pomil tla, si pričakoval nagrado s polno slave za odlično opravljeno delo. Zakaj? Si kdaj razmišljal o tem, prijatelj? Mogoče zato, ker je po tvoje vse to njena obveznost? Morda zato, ker si navajen, da ona vse to naredi in tebi pri tem ni treba niti s prstom migniti?

Torej, ceni tako, kot bi želel, da cenijo tebe, na isti način in z isto intenzivnostjo. Iztegni roko, vedi se kot pravi partner, ne pa kot gost, ki je prišel samo jest, spat in se umit. V SVOJEM DOMU SE POČUTI KOT DOMA.

Foto: 24ur.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.