https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad premagala SIP Šempeter

Murska Sobota, 15.1.2017  

V soboto 14. decembra ob 19.uri so v športni dvorani OŠ I odbojkarji Panvite Pomgrada odigrali zaostalo tekmo 14. kroga 1. DOL za moške, kjer so se pomerili s SIP Šempeter ter ob koncu slavili s končnim rezultatom 3:1 (-25, 14, 26, 11).


Panvita Pomgrad : SIP Šempeter 3:1 (25:27, 25:14, 28:26, 25:11)

 

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v zaostali tekmi zadnjega kroga v letu 2016 še drugič v sezoni premagali SIP Šempeter in s tem ohranili tistih nekaj malo teoretičnih možnosti, da si zagotovijo nastop v modri skupini najboljših šestih klubov prvega dela prvenstva. Proti predzadnji ekipi državnega tekmovanja so Prekmurci v obračunu, polnem napak spet plesali po robu, kar velja predvsem za tretji niz, v katerem so na začetku že zaostajali za sedem točk, na koncu pa tekmeca ujeli, ubranili tri zaključne žoge in na krilih razpoloženih sprejemalcev Jakoba Rojnika, s 23 točkami najučinkovitejšega igralca tekme, in Jerneja Detele, s petimi asi najboljšega serverja dvoboja, poskrbeli za preobrat. S tem pa tudi povsem strli odpor Šempetranov, ki jim generalka za četrtkov nastop v pokalu challenge, v katerem bodo gostovali na Norveškem pri ekipi Nyborg Bergen, ni uspela, kot bi si želeli, od gostiteljev so bili slabši v vseh elementih, izstopala sta začetni udarec (1:8 v asih) in blok (8:18 v blok točkah).

Po enakovrednem začetku so si v uvodnem nizu prvo občutnejšo prednost priigrali odbojkarji Panvite Pomgrada, ki pa so nato po vodstvu s 15:11 nerazumljivo popustili, tako da odbojkarji Sip Šempetra na 19. točki izid izenačili. Gostje so nadaljevali v podobnem slogu in v sami končnici, kjer sta igrala praktično samo še organizator igre Jernej Vrhunc in gostujoči korektor Danijel Pokeršnik, izkoristil četrto zaključno žogo, niz je zaključil Pokeršnik.

Odbojkarji Panvite Pomgrada so se v drugem nizu vseeno zbrali, popravili sprejem servisa, po močnejšem začetnem udarcu pa je odločilno razliko naredil domači blok pri izidu 14:8. Panvita Pomgrad priigrane prednosti zatem za razliko od uvodnega niza ni več spustila iz rok in domači bloker Dalibor Šmitran je izid v nizih izenačil na 1:1.

Pravo dramo, po kateri se je tekma bržčas tudi odločila, pa so gledalci videli v tretjem nizu. Odlično ga je namreč s servisom odprl gostujoči organizator igre Jernej Vrhunc, saj si je prvo točko Panvita Pomgrad priigrala šele po vodstvu Šempetra s 5:0. Neprepoznavni domači odbojkarji so ostali praktično brez napada in po gostujočem vodstvu s 7:1 je reagiral tudi domači trener Dejan Fujs, organizatorja igre Jureta Kasnika je zamenjal z Urbanom Drvaričem. Menjava se mu sprva ni obrestovala, pozneje pa se je izkazala za zadetek v polno. SIP Šempeter je namreč še naprej rešetal domači blok, a pri vodstvu s 16:10 se mu je ustavilo. Štirje zaporedni odlični začetni udarci domačega sprejemalca Jerneje Detele so Panvito Pomgrad vrnili v igro, gostje pa tudi po vodstvu z 22:19 niza niso zmogli odločiti v svojo korist. Začele so se težave pri sprejemu servisa, domači kapetan Gorazd Flisar pa je z blokom izid izenačil na 22. točki. Šempeter je zatem zapravil kar tri zaključne žoge za zmago v tretjem nizu, ki pa se je očitno prelomil pri izidu 25:26. Takrat je namreč glavni sodnik Rok Zajec do konca niza izključil domačega kapetana, kar pa je prej motiviralo, kot kaznovalo Panvito Pomgrad, ki so nato po napaki Danijela Pokeršnika dobili dramatično končnico za vodstvo v nizih z 2:1.

Zadnji, četrti niz pa je bil zatem samo še formalnost. Gostujoča igra je povsem razpadla, sproščendomači odbojkarji Panvite Pomgrada so šele takrat pokazali, kaj znajo.

"Tekmo bi morali dobiti bolj prepričljivo, kot smo jo, a vsaj na koncu smo dokazali, da smo za razred boljša ekipa. V določenih trenutkih nas še vedno nerazumljivo ni za prepoznati, kar tekmec izkoristi ter se vrne v igro. Po dolgem času se nam je tokrat izšlo, na koncu smo tako tekmo vseeno uspešno pripeljali do konca in upam, da bomo znali to prenesti tudi na preostale obračune v prihodnje. Tudi za našo samozavest in še kakšno zmago do konca sezone," je bil po tekmi delno zadovoljen domači trener Fujs.

Točke za Panvita Pomgrad so dosegli:
Rojnik 23
Bogožalec 19
Detela 18
Flisar 7
Šmitran 6
Drvarič 3
Kasnik 3

Točke za Sip Šempeter so dosegli:
Pokrešnik 23
Boženk 8
Vrhunc 7
Hirci 3
Vrhunc 3
Robida 3
Javornik 2
Majcenovič 1
Hrastovec 1

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.