https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V murskosoboški bolnišnici presegli program dela

Rakičan, 18.01.2017 ob 10:00  

V murskosoboški bolnišnici so v lanskem letu v celoti realizirali program akutne bolnišnične obravnave, prav tako prejeti dodatni enkratni program za namen skrajševanja čakalnih dob. Presegli so program neakutne bolnišnične obravnave.


V letu 2016 so v murskosoboški bolnišnici realizirali 17.375 SPP-jev (skupine primerljivih primerov) po pogodbi z ZZZS (17.292 primerov). Tako je bil plan primerov izpolnjen 100,5 odstotno, kar pomeni 83 primerov več, kot je bilo določeno po pogodbi. V okviru specialistične ambulantne dejavnosti so v lanskem letu opravili 168.763 pregledov, ker je za 2 odstotka več, kot je bilo po pogodbi.

Vse specialistične ambulante so opravile 1.653.508 točk, kar je 2,2 odstotka več, kot leta 2015. V letu 2016 so opravili 14.826 raznih operacij in 12.357 dializ. Na radiološkem oddelku so v letu 2016 opravili 6.881 raznih preiskav z magnetno resonanco, kar je 5,3 odstotka več, kot leta 2015 in 7.799 preiskav s CT-jem, kar je za 9,5 odstotka več, kot leta 2015.

"Leto 2016 je bilo čudno leto, ko je bilo na področju zdravstva več negativnih kot pozitivnih informacij. Murskosoboška bolnišnica ni bila po nobenih podatkih v rdečih številkah. Tudi pri realizaciji programa z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije je bil plan izpolnjen več kot 100 odstotno. Rezultati v zadnjih dveh mesecih leta 2016 so bili izjemni in če bi tako delali čez celo leto, bi bili najboljša bolnišnica v Evropi," je povedal direktor bolnišnice Bojan Korošec. Uradnih poslovnih rezultatov za lansko leto še ni in glede na to, da v bolnišnici pričakujejo pozitiven rezultat lanskega leta, želijo v letu 2017 izboljšati strokovno delo, kar se že kaže s prihodom novih zdravnikov, je še povedal direktor bolnišnice Bojan Koroše in dodal, da bodo med drugim prenovili bolnišnično lekarno in nabavili CT aparate. Pediatrični urgentni center je naslednja stopnja in bo v sklopu pediatričnega oddelka, kjer se bo preuredilo pritličje oddelka; delal se bo tudi pokriti prehod med pediatrijo in internim oddelkom.

Marjan Maček, pomočnik direktorja je povedal, da je "plan za let 2017 podoben kot je bil za leto 2016. Poslovne rezultate za minulo leto pirčakujemo zadnji teden v mesecu januarju." Omenil je še, da so v rednem delu opravili posege, operacije in hospitalizacije v vrednosti 250.000 evrov, ki jim jih zdravstvena zavarovalnica ne bo povrnila. To se lahko razume kot donacija murskosoboške bolnišnice Pomurcem.

Konec leta 2016 je murskosoboška bolnišnica zaposlovala 1.030 sodelavcev, kar je 3,7 odstotka več, kot konec leta 2015, in to predvsem na račun vzpostavitve urgentnega centra. V zadnjem času je največja potreba po administrativni službi.

V letu 2016 so bile večje investicije v glavnem namenjene delovanju medicinske dejavnosti. V opremo in zgradbe so investirali v vrednosti 1.886.273 EUR. Za medicinsko opremo pa je bilo namenjeno 1.223.109 EUR.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.