https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti Ženske za ženske in več zaposlitvenih možnosti

Murska Sobota, 26.01.2017 ob 10:00  

Včeraj je v Hiši Sadeži družbe potekal dogodek Ženske za ženske s podnaslovom Ne spreglejmo svojih zaposlitvenih možnosti. Dogodek je organizirala Mirjana Puhan v sklopu Kolegic -  projekta Zavoda Nefiks, v katerega se vključujejo mlade ženske, ki rešujejo svojo poklicno, službeno oziroma zaposlitveno situacijo.

 

Dogodek je bil namenjen iskalkam zaposlitve, mladim ali malo manj mladim ženskam, ki iščejo možnosti, kako naj uresničijo svoje ideje in znanja.

V do zadnjega sedeža zasedeni predavalnici je najprej spregovorila Nataša Lorber iz podjetja Sun iz Gornje Radgone, ki je udeleženkam pojasnila oblike samozaposlitve, prednosti in slabosti s.p.-ja, d.o.o.-ja, društev, zavodov, socialnega podjetništva ter osebnega dopolnilnega dela, vrednostnic, davčnih blagajn in odgovarjala na njihova vprašanja.

Mirjana Puhan je nato predstavila svoj hobi kot možnost vira dohodka. Danica Šubernik, ki se prav tako podaja na pot podjetništva, pa je spregovorila o nepovratnih sredstvih za samozaposlitev.

Zaposlitveni kotiček Murska Sobota je udeleženkam predstavil možnosti zaposlovanja v Avstriji, kdaj, kako in zakaj v tujino ter prednosti, slabosti in posebnosti. Za zaključek je sledilo še druženje, mreženje in izmenjava izkušenj.

 

V Murski Soboti se je oblikovala že druga skupina Kolegic. Namen projekta Kolegice je mladim ženskam, iskalkam prve zaposlitve in drugim, omogočiti zgodnji vstop v delovno okolje na podlagi mentorskega svetovanja ter sodelovanja med uspešnimi zaposlenimi ženskami in dekleti, ki vstopajo na trg dela.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.