https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Socialno ogroženim prekmurskim študentom bodo podelili štipendije

30.03.2011 ob 11:26  

Študentski fond objavlja drugi razpis za podelitev enkratnih štipendij socialno ogroženim študentom. 

Klub prekmurskih študentov je v sodelovanju s Pomursko izobraževalno fundacijo (PIF) in Pomursko gospodarsko zbornico (PGZ) objavil razpis za pridobitev enkratnih štipendij iz sklada Študentski fond, vsaka v višini 300 evrov. Podjetja, obrtnike in posameznike vabijo k sponzorstvu oz. donatorstvu.

Foto: sxc.hu

KPŠ: Študij mora biti dostopen vsem

"Študij ne sme biti privilegij bogatih. Vse več študentov je primoranih zaradi socialnih okoliščin s študijem prekiniti. Bodisi zato, ker ne zmorejo stroškov študija in življenja v od doma oddaljenem kraju, bodisi ker zaradi dela za zagotovitev eksistence nimajo dovolj časa za študij. Zato smo v Klubu prekmurskih študentov v sodelovanju s Pomursko izobraževalno fundacijo PIF, Pomursko gospodarsko zbornico ter tudi s pomočjo Območne obrtno podjetniške zbornice Murska Sobota ustanovili Študentski fond. V sklad smo najprej donirali študenti (Klub prekmurskih študentov fondu namenja 3.000 evrov), k temu pa vabimo tudi pomurska podjetja, obrtnike in posameznike," so zapisali v Klubu prekmurskih študentov (KPŠ).

Prispevke zbirajo na: Pomurska izobraževalna fundacija, Lendavska ulica 5A,9000 Murska Sobota 

Transakcijski račun: 02340-0089133586; sklic: 00 1234

V luči dobrega sodelovanja s porabskimi študenti Študentski fond odpira vrata tudi njim, saj lahko člani Sekcije Porabske mladine Kluba prekmurskih študentov prav tako kakor študenti iz upravne enote Murska Sobota kandidirajo za pridobitev štipendije.

Rok za oddajo vloge je 18. april 2011. Spletna stran, na kateri lahko dobite vse informacije, je:

www.sfond.si

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.