https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenska mladina s sovrstniki iz štirih držav krepila ekološko osveščenost

29.11.2016 ob 15:34  

Projekt Livin The Green Life je poveza 32 mladih iz štirih različnih držav (8 udeležencev / držav), in sicer Poljske, Estonije, Slovenije in Litve, ki jih zanimajo teme ekologije, okolje in biologije. Slovenski partner v projektu je bil Zavod Roka iz Černelavcev.


Vsaka partnerska organizacija je na izmenjavo poslala osem udeležencev, med njimi mladinske delavce, prostovoljce in mllade, ki si prizadevajo za povečanje ekološke osveščenosti.

Ena izmed glavnih tematik je bila vzpostavitev ravnotežja v odnosu človek-narava in uporaba virov brez velikih vplivov na okolje. S svojim delovanjem so organizatorji projekta mladim želeli pokazati koristi v interesu javnega dobrega in jim omogočiti srečanje z ljudmi, ki si prizadevajo za varovanje okolja.

Projekt "Livin the Green Life!" Številka 2016-2-PL01-KA105-026944 je sofinanciran v okviru programov Evropske unije Erasmus +.

Skozi številne aktivnosti, ki so se v veliki meri odvijale na prostem, so povečali svojo okoljsko ozaveščenost in spoznavali pomembnost odgovornosti do okolja. Vzbudili smo jim zavedanje, kako pomembno je, da okolje čim bolj občuvamo in ga ohranimo za prihodnje generacije.

Poleg tega smo na projektu krepili tudi medkulturni dialog. Udeleženci so namreč preživeli več dni v mednarodno mešanem okolju, z udeleženci iz različnih držav, kjer so imeli priložnost spoznavati tuje države, kulture, tradicije in se učiti tujih jezikov, obenem pa sklepati prijateljstva in razbijati stereotipe, sloneče na različnih kulturah in nacionalnostih. Ta cilj smo dosegli z delom v mešanih skupinah, tako v smislu nacionalnosti in spola. S tem smo pomagali graditi strpnost in razumevanje za vse, kar je drugačno in ker lahko na različne načine obogati mlade.

V dejavnostih smo uporabili neformalne metode izobraževanja, med drugim tudi spoznavne igre, team building aktivnosti, interaktivne delavnice, diskusije, simulacijske igre, brainstorming, orientacijske igre in drugo. Želja vseh partnerjev je, da bodo znanje in spretnosti, pro-ekološkega vedenja predstavljena v okviru projekta dolgoročno prispevali k povečanju ekološke zavest med udeleženci in da se bodo učinki dolgoročno odražali izboljšanju okolja okoli nas vseh.

Več informacij o projektu najdete v priponki ...

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Fotogalerija

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.