https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pri poskusu ropa zlatarne v Italiji menda aretirali Prekmurca

27.01.2017 ob 7:05  

Pri poskusu ropa ene od prodajaln na zelo razkošnem sejmu nakita in zlata v italijanski Vicenzi so italijanski policisti menda v nedeljo aretirali 38-letnega Prekmurca V. P..


Skupaj s 46-letnim Srbom in 26-letnim državljanom Črne gore je 38-letni Prekmurec poskušal domnevno oropati zlatarno v Italiji. Italijanski policisti so jih na podlagi posnetkov nadzornih kamer ujeli. V njihovem avtomobilu pa so našli vlomilsko orodje. Italijanski pravosodni organi bodo trojici ob poskusu ropa sodili tudi zato, ker so uporabili lažne osebne dokumente, s katerimi so prišli v Italijo.

Srbski spletni portal Blic poroča, da je srbski državljan član razvpite roparske skupine Pink Panter. Že lani naj bi ropal na istem sejmu, vendar ga januarja 2016 niso ujeli. Srba tako še čaka postopek zaradi lanskega ropa. Skupaj s pajdaši naj bi ukradel za kar 1,2 milijona evrov diamantov in drugega nakita.

Foto: delo.si

Kot poroča Pomurje.si, naj bi V. P. že bil v Sloveniji oziroma v Prekmurju. V sredo je namreč kot priča nastopil v postopku na enem od tukajšnjih sodišč. Prijeti Prekmurec pa mogoče ni imel vidne vloge v spodletelem ropu in zato je bil po končanem postopku izpuščen na prostost. Lahko pa, da morebitne kazenske postopke vodijo brez njegove prisotnosti. Po poročanju Blica so V. P. ujeli pred vhodom na sejem.

»Če se izkaže, da so Italijani res prijeli 38-letnega V. P., potem gre za Prekmurca, ki je bil sicer lani tudi del združbe v Murski Soboti, ki je trgovala s prepovedanimi drogami, in je bil novembra lani v dogovoru s tožilstvom, ker je priznal krivdo, obsojen na leto dni pogojne zaporne kazni. Takrat so trinajstim vpletenim v zameno za priznanje krivde izrekli zaporne kazni, sedmim pogojne, trije od 24 obtoženih pa krivde niso priznali,« še navaja Pomurje.si.

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.