https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomgrad podprl delovanje Kriznega centra za mlade

Murska Sobota, 28.01.2017 ob 8:00  

Družba Pomgrad bo z donacijo 5.000 evrov podprla delovanje Kriznega centra za mlade Murska Sobota, ki ponuja varno zavetje in nasvet vsem otrokom in mladostnikom iz pomurske regije, ki se znajdejo v stiski. Pomgrad je v okviru svojih družbeno odgovornih aktivnosti donacijo Kriznemu centru letos podelil že četrtič zapovrstjo.


Pomgrad je včeraj ob letnem srečanju s svojimi poslovnimi partnerji v gledališču Park v Murski Soboti Kriznemu centru za mlade predal bon v vrednosti 5000 EUR. Donacija bo namenjena pripravi 1100 toplih obrokov, ki bodo dnevno dostavljeni v Krizni center za mlade, s čimer bo omogočeno celoletno zagotavljanje tople prehrane za otroke v centru. Pomgrad sicer v okviru svojih družbeno odgovornih aktivnosti podpira različne organizacije in društva, ki skrbijo za dobrobit lokalne skupnosti. Mednje sodi tudi Krizni center za mlade Murska Sobota, ki ga v Pomgradu podpirajo že vrsto let.

Foto: Pomgrad d.d.

Donacijo je predsednik uprave Igor Banič predal vodji Kriznega centra za mlade Simoni Neuvirt Bokan, ki je ob tej priložnosti poudarila: »S tem pomagate ustvarjati lepši vsakdan za otroke, ki lahko tako lepše in kvalitetnejše preživljajo prosti čas in uživajo v stvareh, za katere jih je večina v svojih družinah prikrajšanih.«

Krizni center za mlade Murska Sobota, ki deluje pod okriljem Centra za socialno delo Murska Sobota, je namenjen otrokom in mladostnikom iz družin v stiski v starosti med 6. in 18. letom in tistim mladim, ki imajo težave v odraščanju. Mladim iz pomurske regije ponujajo varno zavetje, nasvete ter priložnost za pogovor. Ob popoldnevih se po šoli v centru zbirajo tudi otroci iz socialno ogroženih družin in družin v stiski, kjer se družijo, imajo kosilo, naredijo domače naloge, dobijo potrebno učno pomoč ali se igrajo. Center otrokom v kriznih situacijah ob iskanju ustreznih rešitev občasno omogoča tudi bivanje za obdobje do treh mesecev.

    Komentarji

    1. gost
      28.01.2017 ob 10:35 Jože gost

      Te se pa pali lejko nekateri slijnite prouti Pomgradi , češ kaj bo on delal pa da naj v naši regiji dobijo drugi delo itd ...! Tisti nam dajo kaj ? Bravo firma Pomgrad !m Če se pa komu kaj , ne vijdi, pa naj gre drugam kjer mu bo bolje !?

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.01.2017 ob 12:12 gost

      domo si pelaj te tajkune

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.01.2017 ob 11:04 gost

      Jože, tij pa Pomgrad sta rejšila Prekmurje. 5000eur, pa to je polovična plača direktorjev zdravstvenih zavodov!!!!!! Ge tij živiš???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.01.2017 ob 11:09 gost

      Pa tij boj tajkun pa tij daj ! Če drugo ne razmiš , ker z svojo glavo nič ne razmišljaš! Pomgrad je gospodarstvo , nej zavod in njegovi direktorji si krvavo zaslužijo plačo, ker če si nebi , jih lastnik nebi plačal !!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.