https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Brezplačno kosilo odslej več otrokom

04.02.2017 ob 12:00  

Veljati so začele spremembe zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, ki širijo upravičenost do brezplačnega kosila tudi na tiste otroke, ki prihajajo iz družin v drugem in tretjem dohodkovnem razredu. Starši bodo o upravičenosti obveščeni skupaj z odločbo o otroškem dodatku.

Po do zdaj veljavni ureditvi so bili, kot je znano, do 100-odstotne subvencije kosila upravičeni le otroci iz prvega dohodkovnega razreda, kjer povprečni mesečni dohodek na osebo znaša do 18 odstotkov povprečne mesečne plače. Tisti iz drugega dohodkovnega razreda, kjer povprečni mesečni dohodek na osebo znaša od 18 do 30 odstotkov povprečne mesečne plače, so bili upravičeni do 70-odstotne subvencije, tisti iz tretjega, kjer povprečni mesečni dohodek na osebo znaša od 30 do 36 odstotkov povprečne mesečne plače, pa do 40-odstotne subvencije.

Foto: zurnal24.si

Novela zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev zdaj upravičenost do 100-odstotno subvencioniranega šolskega kosila širi na družine, katerih povprečni mesečni dohodek na osebo znaša do 36 odstotkov povprečne plače, poroča rtvslo.si.

Starši bodo obveščeni hkrati z odločbo o otroškem dodatku
Na ministrstvu za delo so zagotovili, da bodo upravičenci o tej novosti obveščeni hkrati z odločbo o otroškem dodatku. Tako naj bi čim več staršev zvedelo za to pravico – do zdaj namreč približno 15 odstotkov otrok oz. njihov družin ni izkoristilo te pravice, čeprav jim je brezplačno kosilo pripadalo že prej.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2017 ob 13:49 Store gost

      Pa dajte še povabit kakega poslanca,saj si tudi oni ne morejo privoščit placljivo kosilo...

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.