https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Kulturi so se s proslavo poklonili tudi v Bakovcih

Bakovci, 08.02.2017 ob 13:00  

V telovadnici Osnovne šole Bakovci je v torek, 7. februarja 2017, potekala proslava ob slovenskem kulturnem prazniku. Na proslavi so sodelovali učenci OŠ Bakovci in POŠ Dokležovje od prvega do devetega razreda. Ob recitiranju, deklamiranju, glasbi in plesu, so se nastopajoči sprehodili skozi Prešernov čas. Kulturni program so popestrili učenci OPZ in MPZ OŠ Bakovci.


Slovenci danes praznujemo kulturni praznik, ki obeležuje spomin na smrt velikega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Tudi na Osnovni šoli Bakovci so se na proslavi spomnili na Prešerna in druge pomembne kulturne ustvarjalce. Proslava se je začela s slovensko himno - Zdravljico, ki jo je zapel Mladinski pevski zbor OŠ Bakovci. Sledil je govor slavnostne govornice na proslavi učiteljice Nuše Grah. Program sta povezovala Leila Mazouzi in Teo Makovec.

Deklamacijo Jura-kultura sta izvedli četrtošolki. Sledil je nastop prvošolcev s pesmijo Stoji, stoji tam lipica. Učenci 4. razreda so zapeli in zaplesali slovensko ljudsko pesem Marko skače; nastopili pa so tudi z igrico: Začni dan z nasmehom na obrazu. S pravljico sta nastopili tudi tretješolki.

Z Župančičevo poučno zgodbico Zlata ptička so program popestrili petošolci. Svoje razmišljanje sta predstavili učenki 2. razreda. Devetošolci pa so zaigrali in zapeli Kreslinovo pesem Iz Goričkega v Piran. Predstavil se je tudi literarni krožek OŠ Bakovci, pri katerem učenci pišejo pesmi, kujejo rime. Poustvarjal pa je tudi Tine Lukač v 8. razredu pri pouku slovenščine. 

Proslava pa ni mogla miniti brez Prešernovih pesmi. S Prešernovo balado Povodni mož so nastopili osmošolci in devetošolci, zaplesali pa šestošolci. Pred zaključkom proslave so nastopili prvošolci "En pesnik je živel," ki so razdelili fige med navzoče v športni dvorani.   

MPZ je poleg prekmurske ljudske pesmi San se šetao zapel tudi Na tujih tleh. OPZ pa je zapel Osel in kukavica ter Otroci se sankajo. Na proslavi je knjižničarka Marija Antolin podelila knjigo naj letošnji bralki, Anemari Fister iz 9. razreda.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.