https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

V Ljutomeru podelili Miklošičevo nagrado in priznanja

Ljutomer, 09.02.2017 ob 15:00  

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika je Občina Ljutomer v sodelovanju z Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer, v Domu kulture v Ljutomeru, organizirala proslavo ob Prešernovem dnevu.


Novinar in urednik Anton Petelinšek je bil slavnostni govornik na proslavi, za katero so program pripravili dijaki in profesorji ljutomerske gimnazije.

Petelinšek je spomnil na veličino slovenskega jezika in slovenskega naroda skozi zgodovino. Občinstvu je s svojimi besedami vlil veliko pozitivizma in jim položil na srce, da se dobro z dobrim vrača in naj jih skozi življenje vodijo le dobre, spoštljive misli in dejanja.

Miklošičeva nagrada velja za najvišje priznanja na področju kulture v ljutomerski občini. Za dolgoletno aktivno delovanje na področju kulturne dejavnosti jo je letos prejela Ljerka Zemljič iz Ljutomera.

Ljutomerska županja, mag. Olga Karba, je podelila tudi Miklošičeva priznanja, in sicer: Ivici Potočnik iz Ljutomera za dolgoletno delovanje na področju zborovskega petja, Olgi Majcen z Mote za tvorno in uspešno delovanje na področju ljubiteljske kulture in Nini Sunčič iz Šalincev za aktivno delovanje na področju ljubiteljske kulture.

Foto: olgakarba.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.