https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Razstava v sklopu celostne prometne strategije na ogled v soboški knjižnici

10.02.2017 ob 16:30  

Priprava Celostne prometne strategije prehaja v fazo, ko je potrebno pripraviti nabor ukrepov. To so t.i. projekti, s katerimi bo občina izvajala strategijo v praksi in ki bodo ob pravilnem upoštevanju akcijskega načrta pripomogli h kakovostnejšemu življenju v občini, čistejšemu zraku, umirjenemu prometu, povečanju števila kolesarjev in pešcev.


Izbira ukrepov je kritični del priprave Celostne prometne strategije, saj bodo naše odločitve vplivale na našo uspešnost pri doseganju strateških ciljev. Znotraj celostnega prometnega načrtovanja ukrepi ne predvidevajo le novogradenj, temveč so si lahko zelo različni. Od denimo nove parkirne ureditve do promocijske kampanje in oblikovanja nove prevozne ponudbe.

Ukrepi bodo razvrščeni v 5 strateških stebrov:

1. Trajnostno načrtovanje mobilnosti

2. Hoja

3. Kolesarjenja

4. Javni potniški prevoz

5. Optimiziran cestni promet

Prepoznati moramo možnosti, ki bodo dejansko izvedljive s sredstvi, ki jih imamo na voljo. Najprej bomo pregledali mogoče ukrepe, nato pa jih presojamo še v »svežnjih«. Ne obravnavamo vsakega posamezno, saj lahko le s skupno obravnavo večjega števila ukrepov hkrati prepoznamo potencialne sinergije med njimi.

Kot kažejo izkušnje, je vpliv samostojnih ukrepov omejen. V svežnju se ukrepi med seboj sinergično povezujejo in drug drugega krepijo. Ključno je torej, da presojo možnosti zaključimo s smiselno kombiniranimi svežnji. Ko svežnje enkrat izberemo, jih moramo integrirati še z načrtovanjem na drugih področjih.

Pridružite se izdelavi Celostne prometne strategije in soustvarjajte prihodnost vaše občine. Načrtujemo promet bolj trajnostno za večjo kakovost bivanja v občini. VLJUDNO VABLJENI!

razstava: od 1. do 13. februarja 2017 v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. Razstava se osredotoča na nabor projektov / ukrepov.

Projektna skupina: Univerza v Mariboru, Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, ZEU d.o.o., Center za zdravje in razvoj Murska Sobota, Razvojna agencija Sinergija d.o.o.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.