https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Lainščkova zbirka Ne bodo kot drugi natisnjena že enajstič

12.02.2017 ob 10:00  

Ponatisnili so dve zbirki Ferija Lainščka. Prvi ponatis je doživela pesniška zbirka Demon ljubezni, zbirka Ne bodi kot drugi pa je natisnjena že enajstič.


Cankarjeva založba je ponatisnila pesniško zbirko Ferija Lainščka z naslovom Demon ljubezni. Knjiga je bila prvič natisnjena novembra 2016 v nakladi 1500 izvodov. Likovno jo je opremila slikarka Zora Stančič.  Ljubezenska lirika v tej zbirki je zaznamovana s spominjanjem, prepoznavna pa so tudi panonska razpoloženja.

V knjigarnah je že tudi novi ponatis avtorjeve pesniške zbirke z naslovom Ne bodi kot drugi, ki je bila prvič natisnjena leta 2007. Ta knjiga je doslej doživela že 11 natisov v skupni nakladi 14500 izvodov. Leta 2008 je izšla tudi v obliki zvočnice. Pesmi sta interpretirala igralca Polona Juh in Vlado Novak, za glasbeno opremo pa je poskrbel Lado Jakša.

Naslovna pesem Ne bodi kot drugi je bila večkrat uglasbena. Najbolj znana je uglasbitev Gorazda Čepina, ki je v interpretaciji kantavtorice Ditke preživela svoj čas in je še zmeraj njena najbolj izvajana skladba.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.02.2017 ob 20:23 gost

      Čestitke Feriju! Prekmurci bi morali biti ponosni nanj! Zdi se mi, da ga širša Slovenija bolj ceni, kot mi. C

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.