https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Prekmursko-štajerski odbojkarski derbi dobila Panvita Pomgrad

Murska Sobota, 13.2.2017  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so se v soboto ob 19.uri v športni dvorani OŠ I v 18. krogu 1. DOL za moške doma pomerili z gostujočo ekipo OK Maribor in srečanje tudi dobili s končnim izidom 3:1.

Panvita Pomgrad vs. Maribor 3:1 (28:26, 25:17, 26:28, 25:20)

Postava Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, Šmitran, Detela, Rojnik, Flisar, Bogožalec, Drvarič, Kasnik, Ratkai, Gašparin.

Postava OK Maribor: Horvat, Mulec, Mlakar, Pelemiš, Carletti, Kvas, Košenina, Donik, Šoštarič, Uremovič, Virtič, Plesec, Knuplež. 

Prekmursko-štajerski odbojkarski derbi so v Murski Soboti po skoraj dveh urah zanimive igre dobili odbojkarji Panvite Pomgrada. Slednji so Mariborčane ugnali praktično z rezervisti, saj so nastopili brez obeh srednjih blokerjev - Dalibor Šmitran zaradi poškodbe prsta sploh ni nastopil, domači kapetan Gorazd Flisar pa se je poškodoval v uvodnem nizu pri izidu 13:11 za goste. Priložnost sta tako maksimalno izkoristila oba rezervista, Jaka Banič in Mitja Pečnik, svoje pa je v nadaljevanju dodal tudi drugi libero Jaša Ratkai, ki je v drugem nizu zamenjal nerazpoloženega Jana Gašparina. 

Tekma se je praktično odločila že v uvodnem nizu, ki se je bil še najbolj zanimiv. Gostje so predvsem po zaslugi korektorja Tomaža Horvata odlično začeli tekmo in povedli z 10:5. Odbojkarji Panvite Pomgrada za uvod nikakor niso uspeli sestaviti sprejema servisa, ko se je poškodoval še kapetan Flisar se je zdelo, da je tekma izgubljena. Mariborčani so namreč povedli s 17:13, nato pa so se domači prebudili, po zapravljenih mariborskih napadih na servis domačega organizatorja igre Urbana Drvariča ujeli tekmeca na 20. točki. V sami končnici prvega niza so zatem Mariborčani zapravili kar tri zaključne žoge, Sobočani pa so po bloku korektorja korektorju, Aljoše Bogožalca Tomažu Horvatu, dobili razburljivi uvodni niz. 

A se tudi v nadaljevanju borbeni Mariborčani niso dali. Odbojkarji Panvite Pomgrada so spet zaspali in bili prisiljeni nadoknaditi zaostanek štirih točk (3:7). Od 11. točke dalje, ko je na začetni udarec pri domačinih prišel sprejemalec Jernej Detela, pa je igrala samo še Panvita Pomgrad. Sobočani so Mariborčanom pobegnili na 17:11, gostujočemu trenerju Matevžu Kamniku tudi menjava obeh sprejemalcev (namesto Dejana Pelemiša in Žige Donika, Vasja Plesec in Alan Košenina) ni prinesla preobrata. V domači vrsti je tokrat po dolgem času delovalo vse - od odličnega servisa, do neprebojnega bloka, Aljoša Bogožalec pa je zaključil drugi niz v domačo korist za vodstvo v nizih z 2:0. 

Tretji niz je Matevž Kamnik začel z Vasjo Plescem namesto Žige Donika na sprejemu in Claudiem Carlettijem namesto Tineta Kvasa v vlogi organizatorja igre, iz drugega niza pa je na igrišču ostal bloker Jan Mulec namesto Uroša Mlakarja. V izenačenem tretjem nizu so tako Mariborčani po vodstvu s 24:22 po dveh zapravljenih točkah Panvite Pomgrad na koncu izkoristili tretjo zaključno žogo za znižanje izida na 2:1. 

In povsem izenačen je bil tudi zadnji, četrti niz, kjer so odločale malenkosti. Kamnik je pustil na parketu šesterko iz tretjega niza in do 20. točke si nobeden izmed tekmecev ni priigral večje prednosti od dveh točk. Nato pa je na začetni udarec pri Panviti Pomgrad prišel Urban Drvarič, ki je z odličnim servisom na koncu tudi zaključil tekmo za šesto zmago Panvite Pomgrad v sezoni, Mariborčani pa so v Murski Soboti doživeli letošnji deveti prvenstveni poraz. 

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli: Bogožalec  30, Rojnik 24, Detela 13, Drvarič 7, Pečnik 4, Banič 4, Flisar 1 

Točke za OK Maribor so dosegli: Horvat 24, Pelemiš 15, Donik 10, Plesec 4, Mulec 4, Uremovič 3, Carletti 3, Kvas 1

Več fotografij v spodnji galeriji:

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.