https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prekmurcu Stanku Kerčmarju Bloudkova plaketa za življenjsko delo v športu

15.02.2017 ob 11:00  

Na Brdo pri Kranju so sinoči 14. februarja podelili najvišja državna priznanja za šport, Bloudkove nagrade in priznanja za leto 2016. Med dobitniki je tudi Stanko Kerčmar, dolgoletni predsednik Športne zveze Murska Sobota, ki je prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu.


Na 52. podelitvi Bloudkovih priznanj za športne dosežke in delo na področju športa so podelili štiri nagrade in deset plaket.

Med desetimi prejemniki Bloudkovih plaket za življenjsko delo v športu je bil tudi 62-letni Stanko Kerčmar iz Murske Sobote, ki je vodenje občinske športne zveze Murska Sobota uspešno opravljal kar tri desetletja.

Foto: Fb Aleksander Jevšek

Bloudkove nagrade so dobili: dolgoletni delavec v smučarskih skokih Jelko Gros, zdajšnji nogometni selektor Srečko Katanec, atletski funkcionar Martin Steiner in Tina Trstenjak, olimpijska prvakinja v judu.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Podelitev so si med drugimi ogledali tudi predsednik Slovenije Borut Pahor, ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc, poroča Slovenska tiskovna agencija.

"Na slovenski šport, na dosežke in na strokovno delo v športu smo lahko upravičeno ponosni. Šport na rekreativni ravni marsikomu polepša življenje, vsekakor pa ga naredi kakovostnejšega. V mladih spodbuja cilje in pripomore k njihovemu zdravemu razvoju. Vrhunski šport z naravnost neverjetno odličnimi rezultati pa ne samo da razveseljuje državljanke in državljane, pač pa jih tudi neverjetno poenoti," je dejala Makovec Brenčičeva.

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.