https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

VIDEO: DEL TUHA za skladbo Zacumprano srcej posnela videospot

19.02.2017 ob 10:00  

Romska glasbena skupina Del tuha, predstavlja svojo tretjo avtorsko skladbo Zacumprano srcej, za katero so pred kratkim posneli tudi videospot.

 

Romska glasbena skupina Del tuha (izgovorjava: déjl-túha) je posnela videospot za skladbo Zacumprano srcej. Posnet je bil na različnih lokacijah v Prekmurju, v organizaciji in produkciji ND videostudia.

Skupina z videospotom sicer predstavlja svojo tretjo avtorsko skladbo, z naslovom Zacumprano srcej.

Avtor glasbe je Milan Ostojić, avtor aranžmaja pa Dejan Borovič. Avtor besedila v prekmurskem narečju je Feri Lainšček. Skladba je bila posneta januarja 2017, v studiu Logic Records.

Gre za avtentično etno skupino, katere člani prihajajo iz več vasi v Prekmurju. Sestavljajo jo: Štefan Horvat (vokal in kitara), Damjan Leandres (klaviature), Zoran Horvat (bobni) in Elvis Resnik (kontrabas in bas kitara).

Skupina se navezuje na tradicijo znanih prekmursko-romskih zasedb in na nastopih izvaja predvsem akustično glasbo.

Video skladbe Zacumprano srcej:

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.02.2017 ob 11:26 Fidlboy gost

      Cigoji moji dragi to je brezveze nikaj novega vse staro že prežvečeno v stilu Lange pa Halgato band. Napravite nekoj novega v svojem stilu ali pa je to preteško za vas??

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.02.2017 ob 12:31 nema veze gost

      gost-Fidlboy .. ce si tak pameten te ti nekaj posnami pa se kaj potrudi tak drujgo nevejte kak sinfate..se vidi ka mas IQ za drek..cigoji kak si napiso so eni boksi ljudje kak pa vi "Beli) ;)

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.02.2017 ob 13:20 gost

      ansambel reševalci pa kateri cigan je muzikant prosim naštejte langa halgato to so nekši ulični muzikantnje mi bejli mamo zelo dobre skupine ki jih že moreš rezvirat 1 leto naprej blue planet so zakon pa vi mejte svoje poslušalce

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2017 ob 18:44 gost

        Tak med nami,v Sloveniji ni bilo v zadnjih 25 letih enega poštenega pop benda.Seveda so med glazbeniki redke izjeme-Plestenjak,Gombač,pa še kaj bi se najdlo.To da si pa dal za primerjavo Blue Planet.....no comment.Sicer pa nisi edini ki mu primanjkuje posluha.Taki in tebi podobni je že zečič min vlado kalember zahtevna glazba.Pa lp.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.02.2017 ob 14:37 fidlboy gost

      Nema veze izgleda da je tvoj iq se bolj v kurcu kak moj glede na to kake izraze uporabljaš. Pa mene ne moti to ka so cigani, Langa je mela par dobrih komadov to pa je brezvezno jamranje pa joukanje bi naj nekaj živahnega napravili magari kaki čardaš te pa joučejo v stilu ala Zečič-Stavros. Kritiko je treba sprejeti ne pa da zdaj tu omenjaš neki iq ker si za mene z tem komentarjem bumbar izpadel. Pa nevem zakaj bi jaz nekaj naj probal napravit glede muzike saj pa nisem muzikant pa me tudi ne mika da bi bil, rad pa poslušam kvalitetno glazbo pa če je to metal ali pa kvaliteten pop ali etno. Ta bend to sigurno ni. Joučete lejko doma, če pa ščete kaj v javnosti napraviti te pa kaj poskočnega nardit, ker to ni niti za gasilsko veselico dobro, na to žalostinko niti plesati nemreš pa iq gor ali dol.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.02.2017 ob 15:58 Sinkopa gost

      Nej je slab komad, tipično jugo-cro melos z značilnimi prijemi..za mene dosti boljše od evrovizijslke Nike, ki sama ne ve, kaj bi rada Dečki, vi kar delajte, pa kot je rekel Fidel, nekaj bole živahnih tvari..pa bo..znanje mate. l.p.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.02.2017 ob 19:57 gost muzikant gost

      tako glazbo lahko igrate na ciganski veselici žal drugam pa nemorete to jočete in cvilite je bej od kvalitetne muzike nič pa zastonj vas nebi poslušu in me zanima kdo bo vas najel za kako fešto mislim da nobeden od ne ciganov kjer bodo vsi zapustili prireditev

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.02.2017 ob 9:27 gost1 gost

      gost muzikant...bomo videli ce bomo igrali na "ciganskih veselicah" al pa na velike odre...samo gda bos nas vido na "velke oudre" nej ka bi si cejle nohte spogrizo od "fausije" ... lp

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.