https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Turnišče sprejela proračun za 2017 in 2018

Turnišče, 17.02.2017 ob 8:00  

Občinski svet Občine Turnišče je na svoji 17. redni seji potrdil dvoletni proračun, ki predvideva predvsem nujne posege in dela na cestah in čistilni napravi.


Občinski svetniki so sprejeli dvoletni proračun, ki je vreden 5,33 milijona evrov, od tega v letošnjem letu 2,77 milijona evrov in v prihodnjem letu 2,56 milijona evrov. Med najobsežnejšimi naložbami do konca leta 2018 so obnova čistilne naprave, obnova Polaščekove domačije v dnevni in medgeneracijski center, ureditev gospodarske cone, obnova Zdravstvene postaje v Turnišču in delna ureditev gasilskega doma v Turnišču. Sprejeti dvoletni proračun predvideva tudi izgradnjo kolesarskih stez v Gomilicah in Renkovcih, asfaltiranje cestnih odsekov, ki v zadnjih letih še niso bili obnovljeni ter obnovo streh na občinskih stavbah.

Občina bo urejala tudi zemljišča na t.i. območju pasike, ki bodo namenjena za novogradnje družinskih hiš, z zasaditvijo dreves poskrbela za pozelenitev občine in postavila manjkajočo obcestno razsvetljavo, prometne znake ter lamelne označevalne table. Na področju športne infrastrukture je predvidena delna ureditev okolice nogometnih igrišč po vaseh in delna ureditev zunanjega strelišča za malokalibersko orožje v bližini čistilne naprave. Predviden je tudi nakup šolskega defibrilatorja in lutke za izobraževanja o postopkih oživljanja ter nakup dodatnih štirih defibrilatorjev, ki bodo javno dostopni.

Foto: Arhiv Pomurec.com

V dvoletnem proračunu so predvidena tudi sredstva za povečanje turistične privlačnosti občine. Tako bo občina Turnišče v Nedelici in Turnišču uredila prostor za turistično dejavnost, urejena bosta čevljarski muzej in občinska vinoteka ter obnovljena kužna znamenja in tri stare cehovske listine. Občina bo v letošnjem letu pričela z zbiranjem gradiva za izdajo monografije Občine Turnišče in sofinancirala celoletne aktivnosti ob praznovanju 750-letnice omembe stare cerkve v Turnišču, so zapisali v sporočilu za javnost.

"Vesela sem, da smo v letošnjem letu uspeli sprejeti proračun tako zgodaj. Ponos je še toliko večji, ker je sprejet proračun za dve leti. Tako lahko sedaj izvedemo dela, razpise,… v primernih časovnih okvirih," je povedala mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče.

    Komentarji

    1. gost
      17.02.2017 ob 8:38 post gost

      No, do zdaj še nič narejenega, zdaj pa taki plani in oh in sploh. Pa še vizija županje in vsa vložena sredstva za pridobitev evropskih sredstev- pa če zdaj ne bo... :) :) :) ha ha ha

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.02.2017 ob 9:35 miha gost

      eno pozitivno za županjo pa le, da je bila proti nakupu radia z občinskimi sredstvi ji štejem v velik plus

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2017 ob 10:11 mirsolovich gost

        ja pa res!!! S tem, ko bi vložili dolečen znesek in pozneje trikratnik tega kasirali je pa res pozitivno! Pa nej no s takimi!!!

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.02.2017 ob 11:00 77 gost

      Že je bil čas da sprejmete proračun.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.02.2017 ob 13:29 gost

      Kaj, a na seji ni bilo nobenega novinarja nobenega pomurskega medija, da ste jim poslali sporočilo za javnost?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.02.2017 ob 22:56 Vidoviti Milan gost

      V občini Turnišče se delajo samo " tekoči posli " in tako bo tudi ostalo do naslednjega leta ! Potem pa bo vse drugače...

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.02.2017 ob 11:02 gost gost

      Vse lepo in prav. Normalnemu človeku se pojavlja vprašanje , kaj ima od vseh teh proračunov "običan čovik". Zasluge in provizije se stekajo v žepe "elitašov" in naših "duhovnih vodij". Rešimo se enkrat za vselej teh nepotrebnih "malih" občin in teh občinskih prihuljencev in samozadostežnev.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.02.2017 ob 15:13 gost

      gost ob 11:02, popolnoma ti dam prav, kaj res ima od tega "običan čovik",Tudi od tega nima nič, kar občina dobi zanj od države, mislim, da nekje 530 Eur. Kak turizem komu roji po glavi, če tisto kar bi lahko malo dvignilo raven, niso občinski veljaki z cerkvenimi v stanju pšlihtati. Mislim predvsem na parkir place blizu cerkve, pride mamca z Gorenjske, pa prvi korak z avtobusa stopi v močvaro. Je pa cerkev, mislim, da edino, vredno ogleda. V nedeljo pa ob suhem vremenu boljše, da prideš v kratkih hlačah k maši in v kroksaj, ka se ti praj jaku ne zgrabi v polakorane čevlje.Res, občani bi upal trditi nimamo veliko haska od te ustanovitve občine, razen seveda veljakov, ki jo določeni mandat vodijo. Tu pa ne smemo pozabiti tudi na tiste, ki se nekomu vlečejo v rit, samo da so zraven.To so pa 80% eni in isti v teh letih, če nebom tu uspel, bom pa v drugi kombinaciji. In to je to -elita, ali pa če imaš občinsko izkaznico.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.02.2017 ob 9:08 gost

      Kaj je z industrijsko cono, kje so novi investitorji, kaj je z nezaposlenostjo v občini, to so po mojem bolj pomembnejša vprašanja od zasaditve zelenja. Kako je občina to že počela, poglejte skropocalo izven Turnišča proti avtocesti. Vzgled primera zasaditve zelenja si oglejte v sosednji občini na relaciji Odranci - Lipa.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.