https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Ljutomerske odbojkarice premagale tekmice iz Braslovč

22.2.2017  

Odbojkarice ŽOK Ljutomer so v 16. krogu 2. državne odbojkarske lige vzhod premagale ekipo Braslovč z rezultatom 3 : 0. ( 25:9, 25:16, 25:19)  ter s tem dosegle 11. zmago v sezoni 2016/17.  


Športna dvorana OŠ I. Cankar Ljutomer

Gledalcev: 70

Sodnika: Dukarič, Senekovič, oba iz Maribora

ŽOK Ljutomer: KUTNJAK(9 točk), PETEK (10 točk), KOSI V. (9 točk), BELEC L. (14 točk), HOCHSTATTER (2 točki),MULEC (13 točk),KOSI N., BELEC S., MAKOTER K. RAKUŠA(L)  Trener:   Andrej TOT

Braslovče: ANZELJC, RITOPER L., RITOPER S., OMLADIČ, MUHOVIČ, DEDIČ, BOŽIČ, VODLAN, SATLER, BANKO. Trener : Jaro ŠTEKL. 

Ljutomerske odbojkarice so se v 16. krogu  v 2. državni ligi-VZHOD za odbojkarice pomerile s ekipo Braslovč, s katero so na gostovanju v jesenskem delu tekmovanja tekmo izgubile. Zato je bilo tudi tokrat pričakovati dokaj izenačeno igro še posebej, ker forma Ljutomerčank v zadnjem času ni bila najboljša in na ravni iger iz jesenskega dela. So pa tokrat Ljutomerčanke, ki so želele tekmo dobiti, bile dovolj dobro motivirane in vodene, da so tekmo ob zelo dobri igri vseh deklet zanesljivo dobile z rezultatom 3:0.

Ljutomerčanke so prvi set pričele zelo poletno in zanesljivo v vseh fazah igre. Dobro je deloval servis ter predvsem sprejem, ki je omogočal dobro organizacijo napadalnih akcij, ki so bile več kot uspešne. Igra domačink je bila v prvem setu res na nivoju kot si ga želi trener ter seveda vodstvo kluba. Gostujoča ekipa je bila povsem nemočna ob dobri igri, ki so jo prikazovale Ljutomerčanke , ki so prvi set dobile z rezultatom 25:9. 

Podobno igro kot v prvem smo gledali tudi v 2. setu. Domačinke so še naprej narekovale tempo igre in zanesljivo pridobivale točko za točko. Kljub temu, da so Braslovčanke v tem setu bile boljše predvsem na serviranju, domačink, ki so set vodile za več točk naskoka v nobenem trenutku niso resno ogrozile. Tudi ta set je bil dobljen z rezultatom 25:16.

V tretjem setu je bila igra izenačena ali pa so dekleta iz Braslovč imela nekaj točk naskoka. Domačinke so  v igri naredile kar nekaj napak na servisu ali na sprejemu, kar je izkoristila gostujoča ekipa, ki je nekak do srede seta vodila za točko ali dve prednosti. Po zadnjem tehničnem odmoru  pa jer igra Ljutomerčank spet stekla kot v prvih dve setih. Brez omembe vredne napake so  uspešno organizirale svojo igro ter jo učinkovito zaključevale v napadalnih akcijah.  Do konca seta je gostujoča ekipa dosegla zgolj še 4 točke, domačinke pa 9, kar je pomenilo zmago z rezultatom 25:19.

Ljutomerčanke so s to zmago osvojile v prvenstvu 33 točk,  še naprej pa  ostajajo na 4. mestu 2. lige –VZHOD.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.