https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V murskosoboški knjižnici zanimiva razstava ilustracij otroških knjig in zgodb živali

Murska Sobota, 23.02.2017 ob 22:08  

V murskosoboški knjižnici sta v četrtek odprli skupno razstavo ilustracij otroških knjig in raznolikih zgodb iz sveta živali Danica Šubernik in Vesna Kitthiya.

 

Vesnini prašički, ptiči in druge živalske zgodbe

Vesno Kitthiya, ki je diplomirala iz krajinske arhitekture, je pot zanesla v risanje situacij in podob iz narave,  sanjskega in pravljičnega sveta ter družbe. V njenih delih se aktualno manifestira poziv k varovanju reke Mure ter treznemu ravnanju z našim naravnim in kulturnim bogastvom. Poleg risanja snuje in načrtuje prostoživečim živalim prijazne vrtove, terase in dvorišča v svojem malem studiju Loščika. Je tudi članica Likovnega društva Sv. Jurij ob Ščavnici.

Daničine pravljične ilustracije

Danica Šubernik, profesorica razrednega pouka in inženirka mulimedije, je tudi ilustratorka, slikarka in oblikovalka. Za njo je že več samostojnih razstav v Užicah, Murski Soboti in na Ptuju. Med drugim je izdelala lastni film Petar in svet sanj. Izkušnje pa si je nabirala tudi kot kostumografinja in scenografinja v gledališču. Sedaj pa se želi uveljaviti še kot ilustratorka otroških knjig.

Razstava bo na ogled v Pokrajsinki in študijski knjižnici v Murski Soboti vse do 10. marca. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.