https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Priporočamo v branje: V imenu otroka, Barbara in Krištof ter Sašenka

28.02.2017 ob 7:30  

V sodelovanju s Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota v branje znova priporočamo nekaj knjig.

Ian, MCEWAN: V imenu otroka

Skoraj osemnajstletni Adam zboli za levkemijo. Ker so njegovi starši goreči pripadniki Jehovovih prič, jim vera prepoveduje transfuzijo. Fant, ki še ni polnoleten, se ne sme in ne zmore samostojno odločati o načinu svojega zdravljenja. Starši pa zagovarjajo naravno pot, kot jo zapoveduje sveto pismo, četudi vodi v prezgodnjo smrt. V to veliko dilemo vstopi sodnica Fiona, ki mora sodno določiti, ali se bo Adam zdravil ali se bo prepustil toku narave. Dilema je velika in presega golo pravno presojanje. Sodnica Fiona se v primer vplete kot predstavnica države, a vse bolj tudi kot človek in ženska, ki ji Bog ni naklonil otrok. Mimo sodne prakse se želi seznaniti z Adamom, da bi resnično lahko potegnila pravo, pravično in modro odločitev. Pa jo bo?

Peter, REZMAN: Barbara in Krištof

Roman je parodija na aktualno dogajanje v Šaleški dolini ob nastajanju TEŠ 6, ki se dotakne finančnih mahinacij, v povezavi z Rimskokatoliško cerkvijo. Roman je postavljen v vas Kotel, njegovo dogajanje pa traja zgolj 24 ur.  Vas Kotel se počasi pogreza in izginja, zaradi izkopa »črnega zlata«. Družini Hribar in Dolinar, kot glavna protagonista romana, sta usodno povezana zaradi menjave posesti in rodbinskih vezi. 15.avgusta, na dan velikega cerkvenega praznika, poteka tradicionalno srečanje ogroženih in preseljenih, prisotni so tudi predstavniki cerkve. Alkohol, pohota in vzdušje na »veselici« …. 

Sebag, MONTEFIORE: Sašenka

Zgodovinski roman se začne v Sankt Peterburgu leta 1916 in se vrti okoli ruskega dekleta iz bogate judovske družine, ki se odloči za revolucionarno pot na kateri se poroči z boljševikom visokega ranga. Njena usoda zaniha, ko zaradi razmerja z judovskim pisateljem izgubi dotedanji status in z dvema otrokoma postane še ena od žrtev stalinističnega režima. Nepozabni portret mlade ženske v ljubezni in vojni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.