https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Potrjen predlog družinskega zakonika

08.03.2017 ob 7:05  

Na včerajšnji seji je odbor DZ za delo z 11 glasovi za in dvema proti potrdil dopolnjeni predlog družinskega zakonika, ki naj bi po mnenju vlade izboljšal položaj otrok v družinskih razmerjih pred postopkom na sodišču, med postopkom in po njem. Z zakonom bodo namreč omogočili hitrejše reševanje zadev na družinskem področju.


S pripravljavci zakonika, da imajo stari starši možnost za prevzem starševske skrbi za otroka po smrti njegovih staršev, a da pri tem niso pozitivno diskriminirani, se je strinjala Saša Tabaković iz SMC.

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, je predlagane programe za podporo družini izpostavila tudi Marija Bačič iz SD, ki je menila, da predlog vzpostavlja spodbudnejše okolje tudi za delovanje nevladnih organizacij na tem področju.

Da v predlogu ni nobenih pasti pa je zagotovil predsednik odbora Uroš Prikl (DeSUS). Predlog si namreč prizadeva za največjo korist otrok.

Foto: wkfamilylaw.com

Do predloga pa je bila kritična Metka Zevnik iz združenja starih staršev Slovenije. Zevnikova je namreč menila, da je predlog identičen zakoniku iz leta 2012, ki pa je bil zavrnjen na referendumu. Po ocenah Zevnikove pa so stari starši ponovno izrinjeni iz družinske zakonodaje.

Tudi nerojeni otroci bi morali biti po mnenju Aleša Primca vključeni v definicijo družine.

Foto: explopreneur.com

Po navedbah vlade je eden od pomembnih ciljev predloga, izboljšanje pravne varnosti državljanov na področju odločanja v zakonskih in družinskih sporih ter poenotenje postopkov glede odločanja o ukrepih za varstvo koristi otrok, še poroča Slovenska tiskovna agencija.

Gre namreč za sistemski premik glede odločanja o ukrepih za varstvo koristi otroka. Po predlogu bo odločanje skoraj v celoti preneseno s centrov za socialno delo na okrožna sodišča.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2017 ob 8:52 gost

      Vsi starši, ki jim je otrok največje bogastvo, bodo svoje nestrinjanje z zmazkom "družinskega zakonika" lahko izkazali na prvih državnozborskih volitvah.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.03.2017 ob 10:02 gost

      Tebi je otrok že nej največje bogastvo, ampak ti je največje bogastvo določena politična opcija. Še dobro ka ste takši starši v manjšini in ne trpij dosta otrok zaradi vaše zaostalosti. Idi v cerkev hitro pa se spovej ka de ti ležje. Dobiš odpustek ka boš te lejko pa dale hudoben.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.