https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Ruski veleposlanik obiskal Štihca

04.04.2011 ob 15:11  

Župana Antona Štihca je danes obiskal ruski veleposlanik Doku Zavgajev ter mu izročil zahvalo za velik prispevek k ovekovečenju spomina na sovjetske vojake, ki so izgubili svoja življenja na ozemlju Slovenije med drugo svetovno vojno.

Zahvalo je lastnoročno podpisal predsednik Ruske federacije Dmitrij Medvedjev. Tako premier Putin, kot predsednik Medvedjev izražata zahvalo Sloveniji, da ohranja in skrbi za obeležja, kjer so pokopani ruski vojaki. Eno največjih grobišč ruskih vojakov je ravno v Murski Soboti. Ruski veleposlanik se je poleg župana Antona Štihca ob tej priliki zahvalil tudi borčevskim organizacijam, ki so aktivne tudi na tem področju.

Odnosi med Slovenijo in Rusijo so se v zadnjem času intenzivirali, kar potrjuje tudi povabilo, saj je tudi Mestna občina Murska Sobota od ruske agencije prejela vabilo, s katerim agencija vabi k sodelovanju mala in velika podjetja.

V nadaljevanju je pogovor tekel o obnovi spomenika na Trgu zmage v Murski Soboti ter o izvedbi skupne slovesnosti ob Dnevu zmage nad fašizmom. Po končanem obisku v prostorih urada župana in skupnem kosilu, si je delegacija ogledala še ruske grobove na pokopališču v Murski Soboti, kjer je država pred kratkim uredila okolico grobov z novimi nasadi.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.