https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Za ženske z visoko izobrazbo znova na voljo subvencije za samozaposlitev

16.03.2017 ob 7:05  

V letošnjem letu Zavod za zaposlovanje omogoča subvencijo za samozaposlitev v višini pet tisoč evrov visoko izobraženim ženskam, ki se imajo željo podati v podjetniške vode.

Dvomesečno usposabljanje, ki bo predvidoma potekalo v sredini aprila po celotni Sloveniji, je namenjeno ženskam, ki imajo vsaj šesto stopnjo izobrazbe in so najmanj tri mesece prijavljene na Zavodu za zaposlovanje. Prav tako morajo imeti tudi zanimivo poslovno idejo in željo ter možnosti za kasnejšo samozaposlitev v Sloveniji, ki naj bi trajala vsaj dve leti, kar je tudi pogoj za pridobitev subvencije.

Udeleženke usposabljanja bodo tako osvojile podjetniško znanje, po uspešno opravljenem usposabljanju pa bodo lahko pridobile subvencijo, ki znaša pet tisoč evrov. Prejmejo tudi dodatek za prevoz in za aktivnost glede na udeležbo v programu.

Foto: Arhiv Pomurec.com

V lanskem letu, ko so prvič začeli izvajati ta program, je bilo vključenih 425 brezposelnih. 84 odstotkov udeleženk se je po izteku usposabljanja odločilo za samozaposlitev in s tem tudi dobilo omenjeno subvencijo.

Za letos načrtujejo, da naj bi se do 500 brezposelnih žensk, ki ima terciarno izobrazbo vključilo v usposabljanje. Od tega se bo polovica udeleženk udeležila usposabljanja aprila, druga polovica pa jeseni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.